Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Демократична партія офіційно затвердила Камалу Гарріс кандидаткою в президенти США

Віцепрезидентку Сполучених Штатів Америки підтримали більшістю голосів
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Чинну віцепрезидентку Сполучених Штатів Америки Камалу Гарріс офіційно затвердили кандидаткою в президенти від Демократичної партії. Про це інформує телеканал ABC News.

Політикиню затвердили на з'їзді Демократичної партії в Чикаго. Медіа зазначають, що віцепрезидентку підтримали більшістю голосів, після того як урочисто провели поіменну перекличку.

Камала Гарріс спілкувалася з учасниками з'їзду через відеозв’язок із Мілуокі штату Вісконсин, де вона проводила зустріч у межах своєї передвиборчої кампанії. 

"Гарріс подякувала учасникам з'їзду в прямому ефірі та сказала, що її кампанія спрямована на людей", – йдеться в повідомленні.

ЗМІ зазначають, що найбільшою подією вечора стало повернення колишнього глави держави Барака Обами та першої леді Мішель Обами. Вони підтримали кандидатуру Гарріс та закликали усіх американців об’єднатися.

Новини за темою: Під час передвиборчої кампанії в Пенсильванії Гарріс натякнула, що Трамп є "боягузом"

Перемога Гарріс у віртуальному голосуванні

Слід додати, що на початку серпня Гарріс уже стала офіційним номінантом Демократичної партії на посаду президента, отримавши більшість голосів під час віртуального голосування.

Тоді політикиню підтримали 99% делегатів. Голосування проводили віртуально протягом п'яти днів, а не як зазвичай, наживо на з'їзді партії, щоб "уникнути потенційних юридичних проблем".

До речі, станом на 14 серпня Камала Гарріс випереджає свого опонента Дональда Трампа у п'яти із семи ключових штатів – Аризоні, Мічигані, Північній Кароліні, Пенсільванії та Вісконсіні. У Джорджії ж кандидати мають однаковий рівень підтримки.

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року – мають відбутися 5 листопада.

Читайте також:
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому