USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зупинилося дихання: На Рівненщині в стоматкабінеті померла жінка

Поліцейські з’ясували, що жителька села Здовбиця лікувала зуби з використанням седації
стоматологія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Днями від медиків швидкої до поліції надійшло повідомлення, що під час візиту до приватної стоматологічної клініки в місті Здолбунів Рівненської області померла 50-річна жінка. Про це повідомили правоохоронці області.

Попередньо поліцейські з’ясували, що жителька села Здовбиця лікувала зуби з використанням седації (зниження подразливості чи збудження шляхом застосування седативних медикаментів, переважно для полегшення проведення медичної процедури. Прикладами таких медикаментів є ізофлуран, пропофол, етомідат, кетамін, фентаніл, лоразепам та мідазолам. Седацію мають проводити під контролем лікаря-анестезіолога, – ред.).

"Після введення препаратів у жінки зупинилося дихання: медики намагалися провести реанімаційні заходи, утім вони не дали результату. На жаль, пацієнтка померла. Під час огляду місця події слідчо-оперативна група вилучила речові докази, які мають значення у справі", – йдеться у дописі.

За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником слідчі розпочали досудове розслідування.

У рамках кримінального провадження призначили низку експертиз, зокрема судово-медичну, яка встановить причину смерті 50-річної жительки Здовбиці.

Слідчі дії тривають.

Смерті в стоматкабінеті

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті 5-річного хлопчика після видалення молочних зубів в одній із клінік Львова. 

За даними слідства, минулого місяця під час лікування зубів 5-річний хлопчик впав у кому. За цим фактом 17 грудня 2023 року розпочали кримінальне провадження.

Хлопчика врятувати не вдалося і 13 січня дитина померла в лікарні.

Також в листопаді минулого року в Тернополі після візиту до стоматолога померла майже дворічна дитина.

Хлопчика в державну клініку привезла мама, аби прибрати карієс із зубів. Оскільки дитина дуже маленька, то медики сказали, що такі процедури проводяться лише під наркозом.

Читайте також:
Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
"Донька не впізнала мене після поранення": Для 32-х поранених воїнів міжнародні лікарі провели в Україні реконструктивні операції на обличчі