USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Смерть 5-річного хлопчика після видалення зубів: В Офісі генпрокурора розслідують трагедію

Торік у грудні під час лікування зубів дитина впала в кому, а 13 січня померла
Велес
Велес Пашник
Джерело: Віктор Пашник

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті 5-річного хлопчика після видалення молочних зубів в одній із клінік Львова. Про це поінформували в пресслужбі Офісу генпрокурора.

За даними слідства, минулого місяця під час лікування зубів 5-річний хлопчик впав у кому. За цим фактом 17 грудня 2023 року розпочали кримінальне провадження.

Хлопчика врятувати не вдалося і 13 січня дитина померла в лікарні.

"У межах кримінального провадження встановлюють обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, нададуть правову оцінку діям медичних працівників," – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Львівської області. 

Що відомо про трагедію

Про смерть хлопчика повідомив 13 січня його батько, бандурист Віктор Пашник.

За словами чоловіка, 8 грудня 2023 року його дружина відвела сина до місцевої клініки Ori-Dent, аби видалити дитині два молочні зуби. Працівники стоматцентру запропонували провести оперативне втручання з видалення зубів під загальною анестезією.

"За деякий час після початку операції дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги", – розповів Пашник.

І додав, що тоді директор медзакладу пояснив мамі Велеса, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити. Хлопчика перевели до реанімаційного відділення.

Згодом лікарі констатували в 5-річного Велеса смерть мозку, тож його життя підтримували тільки апарати.

"Для нас і досі незрозуміло, що треба було робити в операційній зі здоровою дитиною, щоб зараз він був в комі без шансів на життя. На жаль, за яскравими рекламними вивісками приватних стоматологічних центрів часом стоять байдужість керівництва, непрофесійність медичних працівників та небажання визнавати недбалість", – коментував чоловік наприкінці грудня.

Родина Пашників
Джерело: Віктор Пашник

Реакція клініки

Директор клініки, де дитині видаляли зуби, Роман Онисько відмовився прокоментувати ситуацію журналістам Zaxid.net.

На офіційних ресурсах медзакладу на цей інцидент також не відреагували.

Подібні випадки

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Тернополі після візиту до стоматолога померла майже дворічна дитина.

Хлопчика в державну клініку привезла мама, аби прибрати карієс із зубів. Оскільки дитина малесенька, то медики сказали, що такі процедури проводяться лише під наркозом.

Читайте також:
На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри
Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень