USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

ЗСУ зупиняться на кордонах 1991 року, а РФ почне розвалюватися: Подоляк назвав ключовий сценарій війни

У межах контрнаступу РФ зазнає двох-чотирьох суттєвих поразок
Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк

Джерело: відкриті джерела

Найближчим часом Росія може вдатися до певних наступальних дій, де зазнає великих втрат, і процес розпаду Росії вже буде незворотнім. Такий ключовий сценарій війни назвав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Чиновник розповів, що в короткостроковій перспективі Росія намагатиметься наступати, але зазнає поразки і втратить багато особового складу, сил та коштів. Саме після "двох-чотирьох суттєвих поразок процеси розпаду й остаточної деморалізації в російській армії стануть незворотними".

Росіяни продовжать втікати, а їх країна отримуватиме все більше мертвих тіл. В міста масово виходитимуть на протести поранені військові та ті, хто втратив на війні близьких.

"У цей час в оточенні Путіна розгоряться суттєві внутрішні міжусобиці. Почнеться класичний російський пошук винних. Силові вертикалі ослабнуть і почнуть швидко занепадати", – пише Подоляк.

Зі свого боку Україна продовжить звільняти свою територію і вийде на кордон 1991 року, а в Росії розпочнеться політична трансформація. Більше того, деякі суб'єкти зможуть здобути незалежність і, ймовірно, скористаються цим шансом.

Також радник голови Офісу президента упевнений, що тимчасово сформований уряд РФ почне реальні переговори щодо відповідальності за злочини в Україні, щодо зон демілітаризації на кордоні і щодо значних компенсацій за вбивства та руйнування.

"Дата реалізації цього сценарію залежить від наявного в України інструментарію – від того, коли Україна отримає точну кількість чітко визначеного озброєння. Формула проста: хочете якнайшвидшого завершення війни – своєчасно дайте Україні більше зброї, якої ми просимо", – наголосив Подоляк.

Разом з цим, стало відомо, що Європа планує передати Україні два батальйони танків Leopard, у кожному з яких буде по 40 одиниць (загальна кількість – 80 танків, – ред.). Ще один батальйон з танків Abrams готує США.

При цьому очікується, що 14 Leopard з Німеччини надійдуть на озброєння ЗСУ вже до кінця березня.

До того ж посли Європейського Союзу затвердили продовження усіх застосованих Євросоюзом економічних санкцій проти Російської Федерації через її агресію проти України на наступні шість місяців. Йдеться про санкції, перші з яких застосували ще у 2014 році після першої агресії Росії проти України, та які суттєво розширили з лютого 2022 року з початком повномасштабного вторгнення.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни