USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

ЗСУ не залишають й не здають Бахмут. Ситуація важка, але не критична, – військовий експерт

Українське командування спростовує плани відступу з Бахмута
Бахмут_2
Бахмут, січень 2023
Джерело: The Wall Street Journal

Збройні сили України не залишають й не здають Бахмут Донецької області. Ситуація у місті важка, але не критична, повідомив в ефірі UWN військовий експерт, співголова громадянської ініціатива "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Ніхто Бахмут не залишає і не здає. Давайте говорити про те, що ситуація важка, але не критична. Варто говорити, що вся інформація російської сторони про оперативне оточення українського угруповання в місті Бахмут не відповідає дійсності. Є дійсно певні тактичні успіхи просування окупантів на окремих ділянках", – зауважив експерт.

За словами Снєгирьова, йдеться про просування в напрямку Хромового, який вважається логістичною складовою і через який проходять шляхи постачання українського гарнізону. Йдеться про просування на відстань до трьох кілометрів. Разом з тим є інші шляхи постачання українського гарнізону.

Новини за темою: Власник ПВК "Вагнера" Пригожин імітує своє перебування біля Бахмута


"В самому місті Бахмут бої тривають в районі міста, який називається Забахмутка, і в районі м’ясокомбінату. Якщо говорити про інший напрямок, а саме район Іванівського, то там є тактичні успіхи Збройних сил України. Окупантів вдалося відкинути від траси Бахмут – Костянтинівка на відстань до трьох кілометрів, але разом з тим варто зауважити, що відстань між флангами атакуючої сторони російських окупантів наразі приблизно до шести кілометрів", – пояснив військовий експерт. 

Він також зауважив, що у разі просування росіян вперед, на них очікує підприємство з переробки кольорових металів. Це місце вже називають "новою "Азовсталлю" через співрозмірні розміри підприємства, наявність бомбосховищ та підземних комунікацій. 

Що кажуть у командуванні 

Українське командування спростовує плани відступу з Бахмута, незважаючи на численні чутки про це.

Сьогодні у Бахмуті вдруге за тиждень побував командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Сирський.

В той же час відомий український командир із позивним Мадьяр заявив, що його підрозділ аеророзвідки "Птаха Мадьяра" терміново виводять із Бахмута.

"Отримав бойове розпорядження негайно вибути з Бахмута на нове місце бойових дій. Які критичні причини перекладу, коли ми провели тут 110 днів бойових чергувань? Я насамперед військовий, тому не коментуватиму накази командування", – заявив Мадьяр (справжнє ім'я – Роберт Бровді).

Звідки чутки про відступ з Бахмута 

Журналіст Bild Юліан Репке пише, що українська армія зруйнувала міст "через останній маршрут постачання до Бахмута та з нього".

Це, на думку журналіста, "вказує на те, що повний відхід з міста не тільки неминучий, а й на те, що минулої ночі бронетехніка вже була перекинута на захід".

"Ймовірно, місто порожнє для захоплення військами РФ", – зазначає журналіст.

Пізніше він, правда, уточнив, що два джерела повідомили йому, що "українські війська та важка техніка все ще перебувають усередині Західного Бахмута".

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном