USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Власник ПВК "Вагнера" Пригожин імітує своє перебування біля Бахмута

Пригожин не вперше бреше у своїх відео
Пригожин
Джерело: Фокус

Власник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин не перебуває у Бахмуті чи поблизу міста. І відео, які він записує нібито на фоні Бахмуту – це фейк, стверджує Центр національного спротиву.

Де ж реально знаходиться Пригожин

Судячи з кадрів з останнього відео Пригожина, в якому він розповідає про нібито оточення Бахмуту, насправді терорист знаходиться у селі Парасковіївка. Воно 20 лютого було захоплене окупантами.

"Відео є провокативним і є частиною дезінформаційної кампанії проти населення України з вимогою поширення панічних настроїв та провокування вищого військового та політичного керівництва", – наголошується у публікації.

Пригожин не вперше відверто бреше у своїх відео. Наприклад, в січні він опублікував фото і відео про захоплення Соледара, однак зйомки велись у Володимирівці.

Джерело: скріншот

Що відбувається у Бахмуті

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), окупанти поки що відмовились від спроб оточити місто, спрямувавши зусилля на видавлювання Сил оборони з Бахмута.

У звіті йдеться, що російські війська, скоріше за все, тиснуть на Сили оборони в місті. За задумом окупантів, оборонці повинні відступити через трасу Т0504. На думку аналітиків, це зменшить зусилля загарбників щодо оточення міста.

"Схоже, що російські війська тимчасово зменшили зусилля з оточення Бахмута з південного заходу та північного сходу і, можливо, замість цього зосередилися на тому, щоб змусити українські сили вийти з міста, сконцентрувавшись на північно-східному наступі", – йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що подвійне оточення Бахмута, ймовірно, вимагатиме додаткового залучення живої сили та техніки окупантів. А вони прагнуть уникнути додаткових витрат.

Тим часом стало відомо, що підрозділ "Птахи Мадяра" отримав наказ відступати з міста. Однак у Бахмуті залишаються інші підрозділи ЗСУ.

Нагадаємо, у Бахмуті Донецької області залишаються близько 40 дітей, загалом біля лінії розмежування постійно проживають майже 4 тисячі дітей. Про це в ефірі UWN заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко. 

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну