USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Знищили майже дві тисячі російських ракет: У ПС назвали результати роботи за два роки великої війни

За 730 днів українські пілоти "в умовах потужної ворожої протидії" здійснили вже понад 18 тис. 800 вильотів
Повітряні сили ЗСУ _6

Повітряні сили ЗСУ

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Повітряні сили Збройних сил України поділилися результатами роботи українських пілотів за два роки повномасштабної війни. За цей час бійці здійснили понад 18 тисяч вильотів, а також знищили сотні ракет, дронів, літаків та вертольотів російської армії, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Зафіксувати статистику нашої "воєнної рутини" непросто. Адже оновлюється практично щогодини – російськими А-50 та "сушками", іранськими "Шахедами" та "непереможними ракетами", ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту", – розповів Олещук.

Загалом за два роки повномасштабної війни Повітряні сили "провели десятки блискучих операцій". Й у взаємодії із Силами оборони вдалося знищити:

  • 1 тис. 905 ракет різних типів. Серед них 43 балістичних та 25 аеробалістичних – Х-47М2 "Кинджал";
  • 4 тис. 844 ударні дрони та 7 тис. 660 БпЛА оперативно-тактичного рівня;
  • 340 літаків;
  • 325 вертольотів.

Водночас командувач ПС зазначив, що за кожною цією цифрою стоять люди.

"Щоденно кажу "дякую" підлеглим за знищені цілі та успішну бойову роботу. Адже за кожною цією цифрою – люди!" – акцентував Олещук

За 730 днів українські пілоти "в умовах потужної ворожої протидії" здійснили уже понад 18 тис. 800 вильотів. З них 7 тис. 800 – на вогневе ураження, а ще 8 тис. 900 – на авіаційне винищувальне прикриття.

"Поки на радянській техніці. Проте чекаємо й активно працюємо над тим, щоб найближчим часом до битви врешті долучилися F-16!" – додав командувач.

Новини за темою: На збитому вчора російському А-50 перебували 10 членів екіпажу, включно з п'ятьма майорами, – джерела

Коли Україні чекати на F-16 та які переваги цього літака? Пояснює Ігнат

F-16 – це те, що максимально підходить Україні в даних умовах. Бо ж це – багатоцільовий літак, який може завдати ударів по повітряних, наземних та надводних цілях. Це те, що допоможе Україні завоювати перевагу в тому числі в повітрі, розповів в програмі "Перехрестя" речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

І зазначив: низка країн готові нам передати F-16, літаки чекають. Але літаки прибудуть до України лише тоді, коли для цього усе буде готово.

"Немає жодного сенсу брати літаки і ставити їх на аеродром, які стануть ціллю для ворога і можуть бути знищені, на жаль. Тому все буде готове: адаптована інфраструктура, пілоти навчені, інженери, які будуть обслуговувати техніку і, власне, займатимуться усім озброєнням. Літак потрібен для того, щоб воювати, інженери повинні обслуговувати кожну ракету й бомбу, яка є розумною. Зараз уже боєприпаси нашого тисячоліття зовсім інші, не ті, що були раніше. Тому треба програмувати на удар, давати пілоту інформацію, програмувати кожен боєприпас. Це мають робити інженери, для цього потрібні певні знання. Для цього потрібні знання англійської мови в першу чергу. Тому акцент на підготовку", – пояснив Ігнат.

Читайте також:
Загибель Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера Ірану, - ISW Загибель Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера Ірану, - ISW
Президент Ірану Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи Президент Ірану Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог