USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На збитому вчора російському А-50 перебували 10 членів екіпажу, включно з п'ятьма майорами, – джерела

ГУР також вдалося перехопити розмову пілотів Су-35, який фактично спостерігав за знищенням борту ДРЛО
Літак А-50
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

На борту збитого вчора літака дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У перебували десять членів екіпажу, включно з п'ятьма майорами. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в ГУР МО.

За даними ГУР, усі 10 росіян, які були в літаку, загинули. Серед них – п'ять майорів, три капітани, прапорщик і лейтенант:

  • командир корабля – майор Боровиков;
  • помічник командира – майор Чанцев;
  • штурман – капітан Провалов;
  • бортовий інженер – капітан Васильєв;
  • старший повітряний радист – прапорщик Хрульов;
  • начальник розрахунку, начальник зміни – майор Федосов;
  • штурман наведення – майор Рулюк;
  • штурман наведення – лейтенант Тельманов;
  • старший бортовий інженер – капітан Бєлов;
  • бортовий інженер – майор Солдаткін.

Відомо, що у військово-транспортній авіації РФ є сім літаків дальнього радіолокаційного виявлення.

Новини за темою: РФ за два роки в Україні втратила стільки ж сил, скільки задіяла на початку вторгнення, – Міноборони Британії

Також у ГУР повідомили про перехоплення розмови пілотів Су-35, який фактично спостерігав за знищенням борту ДРЛО.

Останній зліт А50У здійснив 23 лютого 2024 року о 15:50 з аеродрому Ахтубінск та мав виконувати терористичні завдання держави-агресора поблизу населених пунктів Пріморско-Ахтарск – Зєрноґрад.

Вогневе ураження модернізованого ДРЛВ А-50У також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35. Один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, спалах та вибухи.

Унаслідок знищення А-50 іншим бойовим літакам – двом Су-35 і трьом Су-34, які проводили завдання біля Міллерового (частина з них планувала авіаудари по Авдіївці) – було дано наказ скасувати місію.

Нагадаємо, 23 лютого над Азовським морем збили російський літак дальнього радіолокаційного стеження А-50. Операцію було проведено Головним управлінням розвідки та Повітряними силами України.

Варто відзначити, що за всю історію ще ніхто не збивав літак дальнього радіолокаційного виявлення, а ЗСУ вкотре здійснили те, що вважалось неможливим. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет