USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

На збитому вчора російському А-50 перебували 10 членів екіпажу, включно з п'ятьма майорами, – джерела

ГУР також вдалося перехопити розмову пілотів Су-35, який фактично спостерігав за знищенням борту ДРЛО
Літак А-50
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

На борту збитого вчора літака дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У перебували десять членів екіпажу, включно з п'ятьма майорами. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в ГУР МО.

За даними ГУР, усі 10 росіян, які були в літаку, загинули. Серед них – п'ять майорів, три капітани, прапорщик і лейтенант:

  • командир корабля – майор Боровиков;
  • помічник командира – майор Чанцев;
  • штурман – капітан Провалов;
  • бортовий інженер – капітан Васильєв;
  • старший повітряний радист – прапорщик Хрульов;
  • начальник розрахунку, начальник зміни – майор Федосов;
  • штурман наведення – майор Рулюк;
  • штурман наведення – лейтенант Тельманов;
  • старший бортовий інженер – капітан Бєлов;
  • бортовий інженер – майор Солдаткін.

Відомо, що у військово-транспортній авіації РФ є сім літаків дальнього радіолокаційного виявлення.

Новини за темою: РФ за два роки в Україні втратила стільки ж сил, скільки задіяла на початку вторгнення, – Міноборони Британії

Також у ГУР повідомили про перехоплення розмови пілотів Су-35, який фактично спостерігав за знищенням борту ДРЛО.

Останній зліт А50У здійснив 23 лютого 2024 року о 15:50 з аеродрому Ахтубінск та мав виконувати терористичні завдання держави-агресора поблизу населених пунктів Пріморско-Ахтарск – Зєрноґрад.

Вогневе ураження модернізованого ДРЛВ А-50У також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35. Один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, спалах та вибухи.

Унаслідок знищення А-50 іншим бойовим літакам – двом Су-35 і трьом Су-34, які проводили завдання біля Міллерового (частина з них планувала авіаудари по Авдіївці) – було дано наказ скасувати місію.

Нагадаємо, 23 лютого над Азовським морем збили російський літак дальнього радіолокаційного стеження А-50. Операцію було проведено Головним управлінням розвідки та Повітряними силами України.

Варто відзначити, що за всю історію ще ніхто не збивав літак дальнього радіолокаційного виявлення, а ЗСУ вкотре здійснили те, що вважалось неможливим. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону