USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Знущався та погрожував вбивством: 15 років тюрми отримав бойовик, причетний до катувань мирних жителів лівобережної Херсонщини

Фігуранта затримали під час спецоперації на тимчасово окупованій частині регіону і вивели на підконтрольну територію України
 15 років тюрми отримав бойовик-садист, який виводив на
15 років тюрми отримав бойовик-садист, який виводив на "розстріл" мирних жителів Херсонщини
Джерело: СБУ

Покарання у вигляді 15 років в’язниці отримав ще один учасник окупаційних угруповань РФ, який причетний до масових катувань мирних жителів лівобережної Херсонщини. Зловмисник знущався над людьми та погрожував їм вбивством. Також задокументовано факти, коли він прострілював ноги викраденим мешканцям області або стріляв поруч з головою потерпілих, імітуючи розстріл. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Як встановило слідство, засудженим є колишній мешканець окупованої Жданівки, що на Донеччині. Ще у 2014 році чоловік добровільно приєднався до терористів на сході України.

"На початку повномасштабного вторгнення РФ його "відрядили" до складу 3-го стрілецького взводу 1-ї роти 5-го батальйону 109-го полку Південного військового округу країни-агресора", – розповіли у відомстві.

Зазначається, що разом з російськими окупантами він воював проти Сил оборони і брав участь у захопленні лівобережної Херсонщини.

Також бойовик знущався над мирними жителями регіону, в тому числі намагався "вибити" з них "зізнання" у причетності до руху опору, додали у спецслужбі.

Співробітники СБУ та спецпризначенці ЗСУ затримали бойовика у результаті спецоперації на тимчасово окупованій частині регіону. Таким чином зловмисника вивели на підконтрольну територію України, щоб притягнути до відповідальності.

"На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України", – уточнили в Службі безпеки України.

Зазначається, що за матеріалами української спецслужби суд призначив йому 12 років тюремного ув’язнення, але, враховуючи, що зловмисник раніше був засуджений за держзраду, суд обрав йому покарання у вигляді 15 років за ґратами.

Новини за темою: Катував українських полонених і вимагав гроші за припинення тортур: На кадирівця зібрали доказову базу

Раніше ми писали, що окупаційний "комендант" Херсонщини, який закатував двох людей, отримав підозру. Тоді йшлося про російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ РФ.

Зазначалося, що одна з катівень була обладнана поверхом нижче "службового кабінету" Бедрика – у підвалі захопленої окупантами в Херсоні адміністративної будівлі.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням