USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Закатував двох людей: Окупаційний "комендант" Херсонщини отримав підозру

Йдеться про російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ РФ
Наручники
Джерело: відкриті джерела

Окупаційному "коменданту" Херсонської області, який закатував до смерті двох полонених українців, оголосили про підозру. В спецслужбі розповіли, що йдеться про російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ РФ.

Правоохоронці встановили, що на період окупації Херсона він став так званим "військовим комендантом Херсонської області" і виконував завдання Кремля щодо придушення руху опору в регіоні. До того ж одразу після свого "призначення" російський посадовець віддав розпорядження про облаштування катівень на території захопленого на той час обласного центру.

Одна з катівень була обладнана поверхом нижче "службового кабінету" Бедрика – у підвалі захопленої окупантами в Херсоні адміністративної будівлі.

"Рашисти звозили до застінків місцевих жителів, яких викрадали з приватних осель або прямо посеред вулиці, насамперед під час антиросійських мітингів. У камерах цих в’язниць людей били, застосовували до них струм, залишали без їжі та води, а також погрожували розстрілом. При цьому він (Бедрик, – ред.) не тільки спостерігав за тим як його підлеглі знущаються з викрадених громадян, але й особисто брав участь у побитті потерпілих", – додають в СБУ.

Встановлено, що Бедрик причетний до катування щонайменше 12 мирних жителів Херсонщини, які виступали проти окупаційного режиму РФ. Двоє з цих потерпілих були закатовані до смерті.

Але, щоб приховати воєнні злочини, російські загарбники записували у власних документах "судово-медичної експертизи", що "знайшли" загиблих "вже мертвими посеред міста".

Крім того, задокументовано злочинну діяльність "наглядача" за ув’язненими – Олександра Чичкана, який є підлеглим Бедрика.

Віктору Бедрику та його підлеглому Олександру Чичкану вже повідомили про підозру. Окупантам загрожує довічне ув'язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності незалежно від місця їх перебування, зазначили в спецслужбі.

Напередодні Служба безпеки України встановила особи ще п’ятьох російських воєнних злочинців, які причетні до масових убивств цивільного населення Київщини під час окупації регіону. Всі вони є військовослужбовцями 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ.

Також ми писали, що колишній перший заступник керівника Центру спеціальних операцій "А" СБУ, генерал-майор Валерій Шайтанов засуджений до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Шайтанов звинувачувався у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також у незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України).

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?