USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Змушував військових будувати маєток. В Одеській області викрито командувача ТрО

Військові понад рік будували йому дім та отримували доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій
Одеська обл
Командир ТРО змушував підлеглих будувати собі дім
Джерело: ДБР

В Одеській області викрито одного з командувачів регіонального управління сил територіальної оборони (ТрО) "Південь" на залученні бійців до будівництва його ж маєтку. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

Як відзначає ДБР, вищезгаданий командувач регіонального управління сил ТрО залучив трьох бійців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Військові понад рік будували йому дім та отримували доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

Командувачу повідомили про підозру за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України – перевищення службових повноважень. Йому загрожує 12 років тюрми.

"Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", – додає ДБР.

Нагадаємо, раніше командир однієї із військових частин у Чернівецькій області доручив своїм підлеглим – сержанту та солдату замість оборони країни зробити капремонт у власному будинку. При цьому військові отримували всі виплати у повному обсязі, включно із "бойовими" доплатами по 100 тис. гривень кожному в місяць. Усім їм оголосили про підозру.

Також працівники Державного бюро розслідувань викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщині. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток

Теги: ДБР
Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
Заява начштабу Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля