USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський заявив, що Україна отримає кораблі для конвоювання "зернового коридору"

Крім того, Одеський регіон буде захищений додатковими системами ППО
Зеленський
Джерело: Володимир Зеленський

Україна домовилася з партнерами про отримання військових кораблів для організації безпеки суден у "зерновому коридорі" у Чорному морі. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає Українська Правда.

За словами Зеленського, Україна вважає створення "зернового коридору" без Росії одним з найбільших досягнень за рік. Також країна працює над тим, щоб убезпечити кораблі, які йдуть цим коридором.

"Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього", - зазначив Зеленський.

За його словами, Одеський регіон буде захищений додатковими системами ППО, про які вже домовилися з партнерами.

"Дуже конкретні комплекси, дуже конкретний запит вже направлений партнерами, і можу сказати, що він уже погоджений. Скоро цей регіон буде захищений дуже потужним ППО", - додав президент.

Він також наголосив, що для України важливі не лише кораблі, а й люди, безпека яких є у пріоритеті.

Новини за темою: Німеччина надасть Україні системи ППО для захисту зернових шляхів, – ЗМІ

Нагадаємо, що наприкінці жовтня уряд спростував чутки про припинення "зернового коридору".

Зазначалося, що порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором.  

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16