USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Уряд спростував чутки про припинення "зернового коридору"

Порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором
Судно зерно
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів спростував чутки про припинення "зернового коридору". Про це йдеться в Telegram-каналі "Уряд online".

"Увага! Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором.  

Наразі у портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів.

Раніше

Компанія Barva Invest заявила, що Україна призупинила дію нового морського "зернового коридору". Причиною чого нібито стала загроза з боку військових літаків РФ.

В компанії розповіли про те, що рух кораблів тимчасово припинили як на вхід, так і на вихід. Там зазначили, що тимчасова заборона поки стосується тільки 26 жовтня, але її можуть продовжити.

За інформацією аналітиків, фактичне призупинення роботи коридору діяло вже два дні за вказівкою військових. Українські захисники підтвердили посилення в районі Чорного моря російської військової авіації.

Речниця Об’єднаного координаційного центру Південного оперативного командування Наталія Гуменюк заявила, що тактична авіація Росії показує підвищену активність над Чорним морем поруч з морським торговельним шляхом.

За словами експертів, метою такої поведінки російських окупантів може бути перешкоджання руху кораблів і дискредитація Збройних сил України. Аналітики нагадали, що неочікувані обмеження призводять до простоїв кораблів.

"Протягом кількох днів не спостерігалося наближення російських літаків до морських транспортних шляхів. Однак зрештою вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої", – сказала Наталія Гуменюк.

Раніше ми повідомляли, що Польща підготувала транзитні коридори для українського зерна.

Зазначалося, що по них наше збіжжя зможе проходити через Польщу на експорт в інші країни

До речі, український сектор зернових та олійних культур може втратити понад 3,2 млрд доларів у 2023 році через високі видатки на логістику, а також через зростання цін на паливо та добрива, що загрожує скороченням посівних площ у найближчі роки.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16