USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський провів останню в році Ставку. Які воєнні підсумки підбив?

На зібранні військово-політичне керівництво визначило стратегію на наступний рік
Зеленський

Президент України

Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський 30 грудня провів останню в цьому році Ставку верховного головнокомандувача. На зібранні військово-політичне керівництво визначило стратегію на наступний рік, повідомив глава держави.

"Підбили воєнні підсумки року. Проаналізували результати ведення бойових дій та наші рішення. Що ми зробили правильно, а що могли зробити краще", – зазначив український лідер.

З урахуванням цих висновків, прогнозів і наших можливостей учасники Ставки визначили стратегію застосування Сил оборони на прийдешній 2024 рік.

"Цьогоріч Україна не відступила на жодному напрямку на землі, повернула собі море і зробила безпечнішим небо. Ми продовжуємо працювати як одна команда. Дякую кожному й кожній, хто віддає всі сили заради перемоги України", – резюмував Зеленський.

Мобілізація, міжнародна допомога та закінчення війни: Основне, про що говорив Зеленський під час пресконференції

19 грудня пройшла підсумкова пресконференція президента України Володимира Зеленського, під час якої глава держави підбив підсумки другого року повномасштабного вторгнення РФ.

Під час вступного слова Володимир Зеленський відзначив "історичну перемогу європейськості України", маючи на увазі офіційний початок переговорів про вступ України до ЄС. Він зауважив, що є країни, які проходять цей шлях десятиріччями. А Україна натомість – "великою жертовністю, боротьбою, людьми", майже два роки відбиваючи вторгнення російських окупантів.

Новини за темою: Зберігання військовими репродуктивних клітин у кріобанках: Зеленський підписав закон

Президент України зауважив, що Російська Федерація не досягла жодної перемоги на полі бою за 2023 рік. Зокрема, йдеться про плани окупантів вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

"Що стосується на полі бою, жодного результату Росія не досягла за цей рік. Це, до речі, є доведений той факт, що меседжі Кремля не змінилися, що у них незмінні цілі "СВО". А цілі були зрозумілі – окупація нашої держави, а головна потім ціль, яку вони в риториці змінювали, – вихід на адміністративні кордони українського Донбасу. Вони не досягли цієї цілі. Жодної перемоги Росія не досягла. Які там три дні? Вже два роки. Бійці наші молодці, люди молодці і я ще раз їм за це вдячний", – зауважив Зеленський.

Текстову версію трансляції пресконференції ми повідомляли ТУТ.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням