USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський особисто відвідає Всесвітній економічний форум у Давосі

Всесвітній економічний форум запланований на 15 січня і триватиме чотири дні
Зеленський

Президент України

Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський цього року особисто візьме участь у Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у швейцарському Давосі та виступить зі спеціальним зверненням. Про це заявив глава ВЕФ Борге Бренде, пише DW.

За словами Бренде, Зеленський "виголосить промову і зустрінеться з головами форуму" на Всесвітньому економічному форумі, який пройде з 15 по 19 січня.

"Це відбувається на найскладнішому геополітичному та геоекономічному тлі за останні десятиліття", – додав президент ВЕФ.

Інші авторитетні ЗМІ повідомляють, що однією з тем форуму стане війна Росії проти України, але основна увага приділятиметься конфлікту між Ізраїлем і бойовиками ХАМАСу.

Варто зазначити, що в конференції візьмуть участь багато світових лідерів і високопоставлених політиків, зокрема президент Ізраїлю Ісаак Герцог, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей, президент Франції Еммануель Макрон і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Як відомо, минулого року Зеленський у відеозверненні до учасників форуму закликав до швидшого реагування решти світу на тлі російського вторгнення.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розповів, що заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів і вони мають бути використані на підтримку України. 

Також ми писали, що країни "Групи семи" (G7) наближаються до передачі конфіскованих російських активів Україні.

Читайте також:
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили