USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський може відвідати Ізраїль наступного тижня, – ЗМІ

Підготовка до візиту Володимира Зеленського в Ізраїлі йде повним ходом
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Вже наступного тижня президент України Володимир Зеленський може відвідати Ізраїль. Підготовка до візиту знаходиться на завершальній стадії. Про це повідомляє The Times of Israel із посиланням на ізраїльський 12-й канал.

Автори не називають точну дату візиту Володимира Зеленського, але кажуть, що він може прибути до країни уже у понеділок або вівторок.

Зазначається, що Зеленський запропонував приїхати понад два тижні тому, але Ізраїль вважав це передчасним, оскільки війна ще перебуває у відносно ранній фазі. Хоча країна й приймала інших лідерів з усього світу.

"Приїзд Зеленського та його фотографія з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, президентом Ісааком Герцогом та іншими ізраїльськими лідерами "надішле сигнал про те, що вільний світ, який зазнав нападу, протистоїть менш вільному світу, який нападає", – цитують у виданні зміст телерепортажу.

У матеріалі зазначається, що "це означатиме щось на кшталт єдиного фронту Ізраїлю, України, Європи і США проти осі Росія-Іран". Також на думку кореспондентів 12-го каналу, Ізраїль визнає, що цей візит підвищить його легітимність у війні проти ХАМАСу.

Протягом останнього року Ізраїль утримувався від надто тісних стосунків з Україною, щоб не розлютити Росію, яка контролює небо над Сирією, звідки діє ЦАХАЛ, щоб запобігти закріпленню Ірану. Позиція Єрусалиму викликала роздратування Вашингтона, а часом і обурення Києва, якому неодноразово відмовляли у проханнях про надання наступальної зброї, додають автори.

Раніше ми повідомляли, що палата представників Сполучених Штатів Америки погодила законопроєкт про надання Ізраїлю допомоги в розмірі 14,3 мільярда доларів для боротьби з палестинським угрупованням ХАМАС. Водночас у законопроєкті, який запропонували республіканці, відсутня допомога Україні, на чому наполягали демократи.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст