USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Затриманого після заколоту російського генерала Суровікіна відпустили, – NYT

Генерала Суровікіна було нібито звільнено на волю через кілька днів після того, як Пригожин загинув в авіакатастрофі
Суровкін
Джерело: відкриті джерела

У Росії звільнили з-під варти генерала Сергія Суровікіна, затриманого після заколоту ватажка найманців "Вагнера" Євгена Пригожина. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на два анонімних американських чиновників і людину, близьку до міністерства оборони Росії.

Зазначається, що генерал заздалегідь дізнався про заколот, і через кілька годин після його початку російська влада опублікувала відео, на якому Суровікін закликає найманців "Вагнера" відступити.

Повідомляється, що хоча генерал Суровікін, судячи з усього, був звільнений з-під варти, незрозуміло, чи зберігаються якісь обмеження щодо нього.

Генерала Суровікіна було нібито звільнено на волю через кілька днів після того, як Пригожин загинув в авіакатастрофі. Як наголошує джерело інформації, генерал поки що зберіг своє звання і все ще є військовим офіцером, але жодних кар'єрних перспектив у нього більше немає: російські державні новинні агенції повідомили, що генерала Суровікін було офіційно відсторонено з посади голови Повітряно-космічних сил Росії.

Передісторія

У РФ 23–24 червня стався заколот Пригожина. Він назвав те, що відбувалося, "маршем справедливості". Вранці 24 червня засновник "Вагнера" заявив про захоплення військових об'єктів Ростова-на-Дону й намір іти на Москву, але ввечері того самого дня Пригожин повідомив, що передумав і розвертає колони ПВК "у зворотному напрямку".

Згодом у РФ через заколот Пригожина затримали 13 офіцерів, зокрема Суровікіна.

Теги: Росія
Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації