USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Законопроєкт про мобілізацію засуджених хочуть внести до ВР вже наступного тижня, – Малюська

Для таких осіб, найімовірніше, створять окремі загони
Малюська
Малюська
Джерело: відкриті джерела

Наступного тижня законопроєкт про дозвіл на мобілізацію засуджених та ув'язнених буде зареєстровано у Верховній Раді. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

"Я думаю, що наступного тижня він буде зареєстрований, а на найближчому засіданні Ради він буде голосуватися в першому читанні і в другому так само. Я очікую, що це буде навесні, не пізніше", – сказав Малюська.

Він знову наголосив, що в Україні є тисячі ув'язнених і засуджених, які готові стати військовослужбовцями і стати повноправними членами Сил оборони.

"Військові попросили, щоб ми виключили з-під можливої мобілізації тих, хто порушував військову дисципліну та вчиняв злочини під час виконання військового обов'язку. Так само вони не хочуть бачити тих, хто скоював злочини проти держави. Тому такі категорії, напевно, під мобілізацію не потраплять", – додав міністр.

Малюська також сказав, що не очікує затягування розгляду в парламенті цього законопроєкту, адже, за його словами, він не зустрів жодного депутата, який був би проти.

Водночас, за його словами, не всі командири готові брати таких осіб до своїх підрозділів, тому, найімовірніше, для колишніх засуджених зроблять окремі загони.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про мобілізацію.

Проєкт закону, зокрема, передбачає удосконалення процедури військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів та зміну призовного віку з 27 до 25 років.

За словами нардепа від фракції "Слуга народу" Сергія Демченка, профільний комітет Верховної Ради зможе завершити розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію не раніше ніж через два тижні, тому його можуть ухвалити аж у квітні.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених