USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Заарештований у Німеччині шпигун мав передати РФ координати HIMARS в Україні, – Spiegel

Як винагороду за послуги співробітник отримав шестизначну суму
Himars
Джерело: відкриті джерела

Справа підозрюваного у шпигунстві співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND) Німеччини стосується передачі російській спецслужбі даних про розміщення позицій озброєння та ППО, яке Захід передав Україні, повідомляє Spiegel.

Зазначається, що російська спецслужба ФСБ намагалася через співробітника BND, якого наразі заарештовано, отримати дані про місцеперебування артилерійських позицій і позицій ППО української армії. ФСБ доручила агенту BND зняти та передати їй GPS-дані з реактивних систем залпового вогню HIMARS, поставлених США, і системи ППО IRIS-T, поставленої Німеччиною.

Як винагороду за послуги співробітник отримав шестизначну суму, гроші були знайдені у нього під час затримання. Однак, за словами інсайдерів, малоймовірно, що такі дані було передано.

Раніше

Федеральна прокуратура Німеччини заарештувала співробітника Федеральної розвідувальної служби країни за підозрою в державній зраді. Чоловіка підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Як приклад діяльності російської розвідки можна також згадати судовий процес у Швеції. Тоді суд визнав винним у шпигунстві на користь Росії двох братів. Вони для допомоги РФ отримали, передали та поділилися інформацією, розголошення якої іноземній державі могло б завдати шкоди безпеці Швеції.

А у Відні четверо російських дипломатів оголошені персонами нон ґрата через діяльність на користь спецслужб. Двоє з них вчинили дії, несумісні з їхнім дипломатичним статусом, ще двоє дипломатів Постійного представництва РФ при ООН "вчинили дії, несумісні з Угодою про розміщення штаб-квартири".

Читайте також:
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини