USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Від 4-х до 83-х років: Найбільше сексуального насильства окупанти вчинили на Херсонщині

З 235 злочинів 66 випадків вже вдалося розкрити
насильство
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На Херсонщині російські військові скоїли найбільшу кількість злочинів сексуального характеру. Про це йдеться у матеріалі "Радіо Свобода".

Зазначається, що Росія використовує сексуальне насильство як тактику війни, зброю та інструмент приниження та придушення українського народу. Омбудсмен уточнив, що це найбільш замовчуваний та найменш засуджуваний злочин.

Офіс генерального прокурора України зафіксував 235 фактів сексуального насильства. Вік постраждалих становить від 4-х до 83-х років.

Водночас комісія ООН із розслідування воєнних злочинів 25 вересня під час своєї доповіді у Раді з прав людини у Женеві зазначила, що на Херсонщині російські солдати ґвалтували та вчиняли сексуальне насильство над жінками віком від 19 до 83-х років. Часто членів однієї сім'ї тримали в сусідній кімнаті, тому вони були змушені слухати, як відбувається насильство, повідомили члени комісії.

Одним із підозрюваних у такій справі є уродженець Дагестану, молодший сержант 94-го полку оперативного призначення Росгвардії. Слідство встановило, що, залякуючи груповим зґвалтуванням, він змушував місцеву жительку вступати з ним у статевий зв’язок. Також він вихвалявся тим, що затримує місцевих жителів та піддає їх тортурам. Свої дії пояснював тим, що "виконує завдання російських спецслужб".

Начальниця спеціалізованого управління Офісу генпрокурора Ірина Діденко розповіла, що 235 випадків сексуального насильства, які зафіксовані відомством, – це ті випадки, у яких постраждалі готові свідчити. Про них стає відомо після звільнення регіонів або після того, як людина виїхала з окупації.

Вік постраждалих – від 4-х до 83-х років, каже представниця Офісу генпрокурора. За її словами, українці помилково думають, що середній вік постраждалих – від 20 до 35 років, в реальності це не так.

"Дуже багато у нас є випадків і 72 роки, і 82 роки. Тут потрібно розуміти контекст, тут мова зовсім не про задоволення якихось потреб. Мова йде виключно про знищення людини, про наругу над цією людиною, про намагання її морально і фізично знищити. Тому вік насправді різний. Є – 4 роки дитині. Це розкритий вже злочин, ми нещодавно скерували обвинувальний акт до суду щодо них. І там, до речі, в цьому ж кейсі, дівчата 15, 17 років і жінка – 83 роки", – розповіла Діденко.

З 235 злочинів 66 випадків вже вдалося розкрити.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову