USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Додому повернули ще двох дітей із тимчасово окупованої території України

Весь час діти перебували з бабусею, яка відмовлялася передавати їх матері, котра повернулася з полону
повернули дітей_2
Джерело: Дмитро Лубінець
Додому повернули ще двох дітей із тимчасово окупованої території. 5- та 12-річні сестри розлучилися з батьками з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.
 
Омбудсмен розповів, що весь час діти перебували з бабусею, яка відмовлялася передавати їх матері, котра повернулася з полону.

"Після звернення мами дівчаток, наш Офіс напрацював механізм їх повернення із російською стороною. І, на щастя, все вдалося. Нині сім'я возз'єдналася", - сказав Лубінець.

Раніше

6 липня з російського полону вдалося повернути ще 45 українських військових Збройних сил, Нацгвардії та Держприкордонслужби, а також двох цивільних. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Серед них — двоє офіцерів, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник "Азовсталі" та тероборонівець з Херсону. 

"Ми повертаємо оборонців Маріуполя та "Азовсталі". Є поранені воїни. Також військових з Донецького, включно з Бахмутом, Запорізького та Харківського напрямків", — відзначив Єрмак.

Також в Україну вдалося повернути двох незаконно вивезених до Росії українських дітей — 6-річного Рената та 10-річну Варвару.

Обмін полоненими 06.07.23
Джерело: Telegram Андрія Єрмака

Омбудсмен Дмитро Лубінець відзначив, що більшість із них мають тяжкі поранення і на всіх попереду чекає реабілітація. Захисникам нададуть необхідну медичну допомогу та, за потреби, психологічну та соціальну підтримку. Також їм допоможуть відновити банківські картки та документи.  

Новини за темою: Не полон, а санаторій. Як живуть російські полонені в очікуванні обміну

Обміни полоненими

Загалом від 24 лютого 2022 року додому вже повернулося 2576 українців. Це вже 47-й обмін, який вдалося провести з початку повномасштабної війни.

Читайте також:
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, – Зеленський
Окупанти розстріляли українських полонених поблизу Роботиного Окупанти розстріляли українських полонених поблизу Роботиного
Україна повернула з російського полону ще сотню захисників Україна повернула з російського полону ще сотню захисників
Наші – вдома! З російського полону повернули 207 українців Наші – вдома! З російського полону повернули 207 українців