USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні 1 липня завершується COVID-карантин

27.06.2023 18:07 84
Карантин, оголошений для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, триває до 30 червня цього року
Ковід

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Дія карантину через COVID-19 та режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу завершується з 1 липня. Про це повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"З першого липня завершуємо дію карантину та надзвичайної ситуації у звʼязку з пандемаєю коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Всі наші рішення весь цей час були спрямовані на збереження життя людей. За період пандемії ми відпрацювали у нагоді механізми реагування під час повномасштабної війни. Тепер відповідаємо на нові виклики, озброєні новими методами та підходами", – сказав прем'єр-міністр.

Також він подякував медикам, які самовіддано боролися з пандемією та зробили все, щоб мінімізувати її наслідки.

Скільки українців померли від COVID-19

Перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров раніше повідомляв, що від початку пандемії від COVID-19 померли понад 112 тис. українців.

Він зазначив, що карантин, оголошений в Україні 2020 року для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, триватиме до 30 червня 2023 року. А далі МОЗ буде розв'язувати питання стосовно продовження карантину.  

ВООЗ позбавила COVID-19 статусу пандемії  

5 травня Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що більше не розцінює COVID-19 як особливу загрозу для світової охорони здоров'я та скасувала статус пандемії. Однак це не означає, що загроза поширення коронавірусу минула, пояснив Дубров.

Захворювання на коронавірус

Загалом за три роки пандемії експерти зареєстрували майже 7 млн летальних випадків внаслідок зараження коронавірусом, однак кількість смертей внаслідок COVID-19 може сягати щонайменше 20 млн.

Загалом у світі за час пандемії на коронавірус захворіли понад 687 млн осіб, водночас зафіксовано понад 660 млн випадків одужання від COVID-19. 

Перше місце за кількістю заражень посідають США із понад 106,7 млн, друге – Індія, де виявили майже 45 млн випадків інфікування COVID-19, а третє – Франція з близько 40 млн випадків захворювання.

Новини за темою: Захворюваність на коронавірус штаму "Кракен" може зрости вже цією весною, – Лапій
Читайте також:
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW