USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

ЄС хоче ввести ліміт цін на російський дизель, – Bloomberg

Євросоюз планує обмежити ціну на експортне паливо високого класу з Росії на рівні 100 доларів за барель
дизель
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз розглядає можливість обмеження цін на російське дизельне паливо на рівні 100 доларів за барель, інформує Bloomberg.

Як повідомляє видання, згідно з джерелами, обізнаними з цим питанням, Євросоюз планує обмежити ціну на експортне паливо високого класу з Росії, наприклад, дизельне паливо, на рівні 100 доларів за барель.

Євросоюз також вивчає можливість встановити ліміт цін на російські нафтопродукти, які торгуються зі знижкою, наприклад на мазут, на рівні 45 доларів.

Переговори ускладнюються зусиллями ЄС збалансувати дві конкуруючі цілі: обмеження російських доходів і запобігання стрибкам цін або дефіциту ключових продуктів на світовому ринку.

Дипломати Європейського Союзу почнуть обговорювати рівні цін у п'ятницю, 27 січня.

Яка ситуація з російською нафтою у світі

Євросоюз погодився з 5 грудня застосувати нові санкції, пов’язані з обмеженням цін на російську сиру нафту та нафтопродукти. Цей рівень становить 60 доларів за барель. До цього рішення також приєдналися країни "Великої сімки" (G7) та Австралія, а ще Швейцарія.

Зрештою через західні санкції постачання сирої нафти з Росії у грудні впали до найнижчого рівня за 2022 рік. Також упродовж останніх трьох місяців 2022-го скорочувалися обсяги нафти, яка прямує до Китаю, Індії та Туреччини. Постачання нафти до згаданих країн почало рятувати Росію після того, як цей енергоресурс припинили купувати в Європі.

 

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область