USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС 8 листопада оцінить прогрес України на шляху до членства. Це ключовий етап перед початком офіційних переговорів

А 14-15 грудня вирішиться, чи буде Євросоюз починати офіційні переговори про членство України в євроспільноті
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз 8 листопада надасть офіційну оцінку прогресу України щодо виконання вимог на шляху до членства в європейському співтоваристві. Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох єврочиновників.

Видання зазначає, що саме ця оцінка, яка буде включена до щорічного звіту Єврокомісії, стане ключовою щодо рішення ЄС про початок чи відтермінування офіційних переговорів з Києвом.

Що далі

14–15 грудня відбудеться саміт лідерів Євросоюзу. Очікується що саме на ньому буде прийняте остаточне рішення про те, чи починати офіційні переговори про членство з Україною.

Співрозмовники видання уточнили, що Україна, скоріш за все, отримає позитивну оцінку. Однак не виключено, що може також і піднятися питання про додаткові умови, пов'язані з боротьбою з хабарництвом і правами меншин. На останньому пункті постійно наголошує Угорщина.

Цікаво, що схвальну оцінку крім України також може отримати і Молдова. А от Грузія навряд чи зможе отримати статус офіційного кандидата.

Нагадаємо, вступ до Європейського Союзу дасть Україні право на отримання фінансування у розмірі 186 млрд євро протягом семи років.

Найвідчутнішим буде вплив України на режим сільськогосподарських субсидій ЄС: наша країна може стати найбільшим отримувачем допомоги. Україна також матиме право на отримання 61 млрд євро з фондів Європейського Союзу, які спрямовані на покращення інфраструктури у найбідніших країнах. У такому разі Чехія, Естонія, Литва, Словенія, Кіпр та Мальта більше не матимуть права на це фінансування.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали