USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Як енергетики розробляють графіки відключень світла: Пояснення ДТЕК

"Укренерго" кожного дня встановлює та доводить до операторів систем розподілу обмеження на день
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

У ДТЕК "Київські електромережі" пояснили, як визначаються обмеження світла, які треба застосувати для споживачів. Про це йдеться у Facebook.

"Розмір обмеження для кожної області визначає НЕК "Укренерго". Контролює прорахунки – Міністерство енергетики. Обов’язок оператора системи розподілу – розподілити виділену потужність між клієнтами", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Укренерго" кожного дня встановлює та доводить до операторів систем розподілу обмеження на день. У першу чергу електроенергія виділяється на критичну інфраструктуру (лікарні, котельні, водопостачання, військові об’єкти і т.п.).

Перелік критичної інфраструктури визначає та доводить енергетикам місцева влада. Решту електроенергії рівномірно розподіляють між населенням, соціально-побутовою сферою, бізнесом і промисловістю.

"Ми кожного вечора публікуємо інформацію про обмеження електроенергії на наступний день", – додали у ДТЕК.

Яка ситуація зі світлом сьогодні?

Під час сьогоднішньої нічної атаки ворог пошкодив об’єкти енергетики на Львівщині та Запоріжжі. Проте, за даними ДТЕК, це не вплине на графік відключень, який погодили ще вчора.

Таким чином світло вимикатимуть з 16:00 до 24:00.

Коли покращиться ситуація в енергосистемі?

За словами голови Держенергонагляду Руслана Слободяна, ситуація з відключенням світла покращиться у серпні. До того часу завершаться ремонтні роботи на деяких блоках АЕС і зменшиться кількість об’єктів з гарантованим електропостачанням.

Проте у найближчі півтора місяця ситуація в енергетиці буде складною.

Читайте також:
Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ
Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno
УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій
Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла