USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Вимушена міграція: Із Нагірного Карабаху до Вірменії виїхали понад 88 тис. осіб

За даними Єревана, у невизнаній Нагірно-Карабаській Республіці проживали 120 тисяч етнічних вірмен
міграція із Нагірного Карабаху до Вірменії
Міграція із Нагірного Карабаху до Вірменії
Джерело: Аrmenpress

До Вірменії після проведення Азербайджаном 19 вересня військової операції прибули понад 88 тисяч біженців із Нагірного Карабаху.

"За даними уряду, станом на 10:00 міст Хакарі перетнули 88 780 осіб і 18 756 транспортних засобів. Наданим державою житлом скористалися 20 306 осіб. На платформі реєстрації первинних потреб заповнено близько 13 500 заявок", – зазначає місцеве видання.

Автобуси їздитимуть до Степанакерта доти, доки до Вірменії не доправлять останнього охочого переїхати сюди, додала прессекретарка прем'єр-міністра країни.

Так, за даними Єревана, у невизнаній Нагірно-Карабаській Республіці проживали 120 тисяч етнічних вірмен. Прем'єр Нікол Пашинян заявив 28 вересня, що найближчими днями в регіоні "не залишиться вірменського населення", і назвав вимушений масовий від'їзд мешканців "етнічним чищенням".

У МЗС Азербайджану відразу розкритикували заяву Пашиняна. У зовнішньополітичному відомстві відзначили, що слова прем'єра Вірменії "підривають перспективу досягнення миру між Баку та Єреваном". А масовий від'їзд вірмен в Азербайджані назвали "особистою справою мешканців". У відомстві також повідомили, що закликають вірменське населення не залишати місця проживання в Карабаху і стати частиною багатоетнічного азербайджанського суспільства.

Нагадаємо, з чого все почалося

19 вересня Міноборони Азербайджану оголосило про проведення "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі після заяв про провокації з боку вірменських сил.

Зрештою, невизнана "Нагірно-Карабаська Республіка" 20 вересня погодилася на умови Азербайджану: бойові дії мають припинитися, також ідеться про повне роззброєння армії Карабаху та виведення важкої техніки з території невизнаної республіки.

Чому між країнами вже десятками років триває конфлікт за територію Нагірного Карабаху та що сталося напередодні – розповідаємо в нашому матеріалі.

Читайте також:
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
У Вірменії подумують про членство в ЄС У Вірменії подумують про членство в ЄС