USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ВООЗ створила комісію, якою планує вирішити проблему самотності

Комісія з питань самотності працюватиме впродовж трьох років
Самотність
Джерело: відкриті джерела
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала самотність нагальною глобальною загрозою для здоров'я. Її вплив може бути таким же шкідливим для здоров’я людини, як і паління 15 сигарет за добу. Про це повідомляє The Guardian.

До комісії увійшли колишній головний військовий лікар США Вівек Мурті, посланник у справах молоді Комісії Африканського союзу Чідо Мпембо, 11 правозахисників та урядовці, включно з міністеркою з питань адаптації до зміни клімату Вануату Ральфа Регенвану та міністеркою з проблем низької народжуваності в Японії Аюко Като.

Комісія з питань самотності працюватиме впродовж трьох років.

Зазначається, що у ВООЗ вирішили створити цю комісію після того, як COVID-пандемія призупинила економічну та соціальну активність людей, збільшивши рівень самотності, а також на тлі нового усвідомлення важливості проблеми щодо самотності у світі.

Новини за темою: Психологи радять, як подолати страх самотності під час війни

"Самотність виходить за рамки кордонів і стає глобальною проблемою охорони здоров’я, що впливає на всі аспекти здоров’я, добробуту та розвитку. Соціальна ізоляція не знає віку чи кордонів", – сказала Мпембо.

За словами Мурті, ризики, що пов’язані із самотністю, для здоров’я такі ж шкідливі, як паління до 15 сигарет на день і навіть більші, ніж ризики, пов’язані з ожирінням і недостатньою фізичною активністю.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляла, що майже чверть населення України – близько 10 мільйонів людей – можуть страждати від психічних розладів у зв’язку з війною.

Теги: ВООЗ
Читайте також:
До 2050 року кількість випадків раку у світі зросте на 77%, – ВООЗ До 2050 року кількість випадків раку у світі зросте на 77%, – ВООЗ
Україна приєднується до Глобальної мережі цифрових документів охорони здоров’я ВООЗ: Що це означає? Україна приєднується до Глобальної мережі цифрових документів охорони здоров’я ВООЗ: Що це означає?
ВООЗ схвалила нову вакцину від малярії для дітей: Що про неї відомо? ВООЗ схвалила нову вакцину від малярії для дітей: Що про неї відомо?
В Україні 1 липня завершується COVID-карантин В Україні 1 липня завершується COVID-карантин