USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Автовласникам дозволили обирати номери під час реєстрації авто

Буде запроваджена можливість бронювання номерних знаків
авто
Джерело: відкриті джерела

30 червня Кабінет міністрів ухвалив зміни до правил присвоєння автомобільних номерів, що дозволяють власникам автомобілів обирати номери під час реєстрації. Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Тепер під час державної реєстрації автомобіля за бажанням власника буде надано право обрати номерний знак або його буквено-цифрову комбінацію.

Також буде запроваджена можливість бронювання номерних знаків або їх буквено-цифрової комбінації за 9 гривень на добу.

Крім того, Кабмін встановив вартість вибору номера під час реєстрації або перереєстрації транспортного засобу в розмірі 300 гривень (окрім платних номерних знаків).

У МВС вважають, що таке рішення "забезпечить додаткову гнучкість та варіативність у процесах надання заявникам адміністративних послуг, пов'язаних з державною реєстрацією транспортних засобів".

Власники автомобілів зможуть продавати авто разом з номерними знаками

12 травня стало відомо, що власники автомобілів зможуть продавати свій транспортний засіб одразу з номерами. Відповідні зміни вніс уряд на своєму засіданні, повідомила пресслужба МВС.

Вони діятимуть при укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС. Такі зміни зокрема вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок "Дія" або через Електронний кабінет водія була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації.

Що можна передати безкоштовно

Можна передати безоплатно звичайні номерні знаки від попереднього власника новому власнику.

За що доведеться платити

Індивідуальні номерні знаки та знаки з відповідною комбінацією цифр, тобто платні номерні знаки державної реєстрації можна передавати лише за умови оплати їх вартості.

Тобто у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС.

Однак у разі, якщо номерні знаки з визначеною комбінацією цифр залишаються за авто, яке переходить родичам, – сплачувати за них ще раз не потрібно.

Нагадаємо, ми писали, що МВС посилює контроль за іспитами на водійські права: З'явиться відеофіксація зі звуком та FACE-ID

Читайте також:
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС