USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

МВС посилює контроль за іспитами на водійські права: З'явиться відеофіксація зі звуком та FACE-ID

Автомобілі для складання практичного іспиту будуть оснащені камерою спостереження з кутом огляду 360 градусів
МВС сервісний центр
Джерело: відкриті джерела

В українських сервісних центрах МВС посилять контроль за складанням іспитів на посвідчення водія. Про це поінформували на Урядовому порталі.

Екзаменаційні класи для теоретичних іспитів матимуть системи перехресної відеофіксації із записом звуку (чотири камери в різних кутах і без сліпих зон) та функцію FACE-ID.

Автомобілі сервісних центрів МВС для складання практичного іспиту будуть оснащені:

  • відеофіксацією зі звуком;
  • камерою спостереження з кутом огляду 360°;
  • трекером авто;
  • відеореєстратором попереду і позаду автомобіля.

"Проєкт "Оптимізація сервісних центрів МВС, які приймають теоретичні та практичні іспити" спрямований на удосконалення процесу складання цих іспитів та посилення контролю за ним", – говориться в повідомленні МВС.

Скорочення кількості сервісних центрів МВС

Міністерство внутрішніх справ планує зменшити кількість сервісних центрів в Україні та створити умови для мінімізації корупції під час складання іспитів на водійські права. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Глава відомства розповів, що зміни в роботі сервісних центрів хочуть розпочати вже з липня цього року. Зараз їх в Україні 148, а після оптимізації буде 55 таких пунктів.

"Ми хочемо мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання і без відповідного чистого складання цих іспитів", – заявив міністр.

Також до кінця цього року в МВС хочуть обладнати близько 150 автомобілів камерами 360 градусів, які зможуть показувати весь салон, – щоб бачити учня, інструктора, планшет, можливі порушення і підказки. Ці машини будуть обладнані трекерами, які будуть визначати маршрут руху, також буде повний аудіозапис з салону автомобіля, розповів Клименко.

Займатись перевіркою корупційних фактів буде відповідний контролюючий моніторинговий підрозділ міністерства.

Додамо, на час воєнного стану в Україні, скласти практичну чи теоретичну частину іспитів можна у будь-якому сервісному центрі МВС незалежно від місця реєстрації, а теоретичне навчання можна проходити онлайн.

Читайте також:
У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова
Справа голови Антимонопольного комітету Кириленка: НАБУ та САП відкрили провадження Справа голови Антимонопольного комітету Кириленка: НАБУ та САП відкрили провадження