USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Власник Viber відкрив новий офіс у Києві та планує приєднання до Дія.City

Також у компанії хочуть найняти додаткових співробітників технологічного сектора та призначити регіонального менеджера
Офіс компанії Rakuten
Офіс компанії Rakuten
Джерело: Rakuten

Японська технологічна компанія Rakuten, яка володіє застосунком Viber, оголосила про відкриття офісу Rakuten в центрі Києва. Про це йдеться у пресрелізі компанії. 

Згідно з повідомленням, три компанії Rakuten – Rakuten Viber, Rakuten Advertising і Rakuten Rewards – мають команди з розробки та маркетингу в Києві та Одесі.

"Новий київський офіс дозволить місцевим учасникам працювати разом, щоб надавати цінні технологічні продукти та послуги користувачам у всьому світі, ще більше зміцнюючи репутацію України як центру ІТ-інновацій", – зазначено в пресрелізі.

Як кажуть у компанії, плани Rakuten щодо відкриття офісу з’явилися після того, як голова правління та генеральний директор Rakuten Мікі Мікітані супроводжував урядовців Японії під час дипломатичної місії в Україні у вересні 2023 року. Він зустрівся з лідерами України, зокрема з президентом Володимиром Зеленським і віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

Зазначається, що компанія також планує найняти додаткових співробітників у технологічному секторі та призначити регіонального менеджера. Одним із наступних кроків стане запуск в Україні сервісу цифрового гаманця Rakuten Viber після його впровадження в кількох європейських країнах. За його допомогою українські користувачі зможуть надсилати гроші в країну та з країни через миттєві транзакції.

Також цьогоріч Rakuten планує приєднатися до Дія.City. 

Раніше ми повідомляли, що українські суди почали надсилати повістки через Viber. Зазначалося, що вони в першу чергу надсилатимуться на месенджер, а якщо це неможливо – то через SMS.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали