USD
НБУ
38.80
Готівка
39.20
EUR
НБУ
42.25
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 3 2 3 9 0 (+840)
USD
НБУ
38.80
Готівка
39.20
EUR
НБУ
42.25
Готівка
42.90

Грузинська авіакомпанія запустить для росіян транзитні рейси до Європи

Авіарейси планують запустити в такі європейські міста, як Мілан, Париж, Відень, Ларнака, Салоніки
Літак

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Georgian Airways запустить для росіян транзитні рейси через Тбілісі до Європи. Про це повідомив засновник авіакомпанії Тамаз Гаіашвілі в коментарі RTVI.

"Почнемо з 15 червня. Подивимося, як піде ця справа. Але думаємо, що буде достатній попит на цих маршрутах. Через Тбілісі буде зручніше і швидше, ніж на інших напрямках", – заявив він.

Авіарейси планують запустити в такі європейські міста, як Мілан, Париж, Відень, Ларнака, Салоніки.

Літакам Georgian Airways дозволили літати у РФ

Авіакомпанія Georgian Airways отримала дозвіл від Агентства цивільної авіації Грузії на пряме авіасполучення з Росією. Про це інформує грузинський регулятор.

"Тбілісі – Москва – Georgian Airways розпочинає регулярні рейси до Тбілісі", – йдеться в повідомленні.

Перший рейс відбудеться 20 травня з частотою сім разів на тиждень.

Дозвіл російській авіакомпанії "Азімут"

15 травня влада Грузії видала дозвіл російській авіакомпанії "Азімут" на відновлення регулярних рейсів до Тбілісі. Про це повідомляє Imedi.

"Перший рейс між Росією та Грузією відбудеться 17 травня", – поінформував глава Агентства цивільної авіації Грузії Гіві Давіташвілі.

Він також розповів, що вже п'ять авіакомпаній – як російських, так і грузинських – подали заявки до авіарегулятора Грузії на обслуговування прямих рейсів між двома країнами.  

Також в повідомленні зазначається, що жодна з авіакомпаній, які потрапили під санкції за списком ЄС, не отримає дозвіл на перельоти до Грузії. Існують відповідні критерії для подання заявки на виконання рейсу.

Дозвіл на переліт до Грузії

Тбілісі дозволить авіасполучення з Росією лише російським авіакомпаніям та літакам, які не потрапили під обмеження. Про це поінформувало у своїй заяві Агентство цивільної авіації Грузії.

"Повідомляємо вам, що на сьогодні Агентство цивільної авіації Грузії отримало заявки від кількох авіакомпаній на регулярне повітряне сполучення між Грузією і Росією", – сказано у повідомленні.

В агентстві заявили, що всі заявки, інформація та документація, подані авіакомпаніями, будуть піддаватися детальному вивченню та перевірці різними механізмами щодо санкцій.

Новини за темою: Коли відкриють українське небо: Авіаексперт назвав ключові фактори

"Стосовно кожної заяви, поданої до Агентства цивільної авіації, рішення буде прийматися після детального вивчення поточного статусу авіакомпаній та їх повітряних суден щодо міжнародних санкцій чи обмежень, а дозволи на польоти будуть видаватися відповідно до вищезазначеного принципу", – пояснюється в заяві. 

Також агентство консультується та вивчає приклади країн, які дотримуються санкцій і при цьому мають пряме повітряне сполучення з Росією.

Раніше

У Грузії почалися протести біля будівлі Міністерства закордонних справ. Громадяни засуджують реакцію влади на рішення президента Росії про скасування віз для громадян Грузії та відновлення прямого авіасполучення між країнами. 

10 травня президент РФ Володимир Путін зняв заборону на прямі авіарейси між Росією та Грузією та скасував візовий режим для грузинських громадян.

Візовий режим між Грузією та Росією запровадили ще у 2000 році за рішенням російського уряду, Грузія також запровадила візовий режим для громадян Росії.

Читайте також:
Румунія погодила навчання 50 українських пілотів на F-16 на своїй території Румунія погодила навчання 50 українських пілотів на F-16 на своїй території
Ціна на нафту пішла вгору після ударів по НПЗ у Росії, – Bloomberg Ціна на нафту пішла вгору після ударів по НПЗ у Росії, – Bloomberg
У Росії розпочався справжній У Росії розпочався справжній "бунт виборчих урн", – Буданов
"Жодної легітимності цієї імітації виборів немає та бути не може", – Зеленський про "вибори" в Росії