USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

"Вінегрет із ППО": У Повітряних силах розповіли, чи готова Україна до масованих ударів

Росія збільшує виробництво дронів і нічна атака на інфраструктуру Одеської області підтверджує цей факт
Юрій Ігнат

Юрій Ігнат

Джерело: відкриті джерела

Українські сили протиповітряної оборони продовжують зміцнюватися в очікуванні масованих осінніх обстрілів з боку РФ, заявив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Водночас він зазначив, що Росія вже безумовно не має того запасу ракет, який був у її арсеналі раніше. При цьому країна-терорист збільшує виробництво дронів, у зв'язку з чим до цього необхідно бути готовими.

"Українці готові, думаю, енергетики підготувалися до негативних сценаріїв і протиповітряна оборона безумовно. Рік тому ми взагалі не мали західних засобів середнього радіусу дії. У нас тільки восени з'явилися перші NASAMS і IRIS у дуже обмеженій кількості. Якщо подивитися, сьогодні ми маємо таке розмаїття засобів ППО, якого немає в усьому світі", - додав Ігнат.

Новини за темою: Україна планує ракетний удар по Москві, для цього вже модифікують "Нептун", – The Drive

За словами Юрія Ігната, все західне ППО доповнює радянську техніку України, яка також досить ефективно працює. Йдеться про С-300 і Бук, наприклад.

"Весь цей вінегрет працює і приносить результат. Тільки питання в тому, що цього недостатньо, країна велика і доводиться локально організовувати ППО, захищаючи об'єкти, міста та стратегічні об'єкти", - пояснив спікер.

До того ж Ігнат додав, що українську систему ППО могли б доповнити винищувачі F-16, які б здійснювали прикриття з повітря і перехоплювали ворожі цілі на підступах.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України сказав, що жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак усіма наявними сучасними засобами ураження, як Україна.

Більш детально про те хто і коли погодився передати Україні винищувачі F-16 - читайте тут.

Читайте також:
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон
Працівників ПЕК та ІТ автоматично забронюють від мобілізації Працівників ПЕК та ІТ автоматично забронюють від мобілізації
Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС