USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак, як Україна, – Ігнат

Повітряні сили пережили трансформацію озброєння
Юрій Ігнат

Юрій Ігнат

Джерело: відкриті джерела

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат сказав, що жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак усіма наявними сучасними засобами ураження, як Україна. Про це він заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Ігната, Повітряні сили пережили трансформацію озброєння.

"У нас знаходиться більше техніки, яка захищає українське небо, – це і Patriot, і IRIS-T, й NASAMS. Ну і ми очікуємо подальшої трансформації, а саме надання Україні літаків, сучасних літаків, таких, як F-16, які зможуть суттєво посилити нашу протиповітряну оборону і допомогти наземним військам", – вважає речник.

Водночас зауважує, що "трансформація Повітряних сил відбувається не лише в наданні техніки, але і в навченості особового складу".

"Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті таких масованих повітряних атак усіма наявними сучасними засобами ураження. На жаль, Росія їх має, бо вкладала в це величезні кошти десятиліттями, і сьогодні ними атакує. Тому той досвід, який мають нині українські військові, дуже знадобиться у країнах НАТО. І ми хочемо теж стати частиною цієї організації для того, аби мир та безпека в усьому світі були стабільними та ніколи не повторювалося такого жаху, який нам влаштувала Росія", – додає Ігнат.

Також він уточнив, що Україна ще має опанувати літаки F-16.

Новини за темою: Українські пілоти почнуть навчатися на F-16 у серпні цього року, – Зеленський

"Хотілося б, зрозуміло, отримавши цей літак, не зупинятися, а розраховувати й на кращу техніку, на сучаснішу, на такі літаки, як F-35. Зараз іде вже процес щодо постановки на бойове чергування комплексів таких, як SAMP-T у майбутньому, який вже, в принципі в Україні. Тому все найкраще ППО, яке є, нам треба в строю, але вже на сьогодні маємо одні з найкращих зразків техніки, здатні збивати та аеродинамічні, й балістичні цілі. І питання лише в тому, що їхня кількість недостатня, а нам потрібно більше, для захисту нашої землі і неба", – резюмує Ігнат.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16