USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Відлуння" насильства у Франції: У Шейцарії підлітки влаштували погроми

Поліція заарештувала семеро людей
Лозанна
Лозанна
Джерело: відкриті джерела

У швейцарському місті Лозанна поліція заарештувала семеро людей за вандалізм, влаштований за прикладом погромів у Франції. На відновлення порядку спрямували близько півсотні поліцейських, повідомляє АР.

Так, загалом у заворушеннях брали участь понад сотня молодих людей, які зібралися в центрі Лозанни у франкомовній частині Швейцарії 1 липня ввечері.

"Серед заарештованих учасників заворушень шість осіб були неповнолітніми, п'ятеро - з іноземним громадянством. Правоохоронні органи Лозанни розпочали розслідування, нагляд здійснює Прокуратура кантону У. Всього розбили кілька вітрин магазинів, особливо в районі Флон і на вулиці Рю де Женев", - йдеться у повідомленні.

Крім того, молодики кидали в поліцейських каміння бруківки та пляшки із запальною сумішшю.

Протести у Франції

У Франції заворушення тривають п'ятий день. У вівторок, 27 червня, вбили підлітка.

Хвиля насильства цими вихідними у Франції продовжувала стихати, проте погромники розбили двері будинку мера міста Л'Ай-ле-Роз (L'Haÿ-les-Roses, у регіоні Іль-де-Франс, департамент Валь-де-Марн, місто входить в Паризьку агломерацію), направивши до неї заздалегідь підпалений автомобіль.

Зокрема, бабуся 17-річного підлітка Наеля, застреленого поліцейським, закликала припинити заворушення, які тривають уже шостий день поспіль. Про це повідомляють французькі ЗМІ.

Жінка попросила учасників заворушень припинити трощити інфраструктуру й майно.

"Я кажу людям, які руйнують речі: зупиніться. Не бийте вікна, не трощіть школи, не трощіть автобуси. Зупиніться, це ж мами в автобусах, мами, які гуляють на вулиці", - сказала бабуся в ефірі BFM-TV.

Читайте також:
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
Що відомо про переможця Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який представляє себе небінарною особою
Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори  Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори