USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Від початку великої війни українські військові дистанційно уклали понад 3 тис. шлюбів

Найбільше дистанційних шлюбів уклали у Києві, Дніпропетровській, Одеській, Львівській та Полтавській областях
одружені військові_1
Джерело: відкриті джерела

За час повномасштабного російського вторгнення в Україні дистанційно одружилися понад 3,3 тисячі пар. Таку можливість запровадили для військових, поінформували в пресслужбі Міністерства юстиції України.

Так, ще у березні 2022 року Кабінет міністрів на час воєнного стану дозволив реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого або нареченої, якщо він або вона є військовослужбовцями.

"Станом на 15 травня 2023 року уклали 3 тис. 328 таких шлюбів, зокрема: шлюб без особистої присутності одного з наречених зареєстрували 1 тис. 700 пар; шлюб на підставі акту, складеного командиром (керівником) військовослужбовця – 1 тис. 577 пар; шлюб на підставі акту, складеного керівником закладу охорони здоров’я уклала 51 пара", – йдеться у повідомленні.

Найбільше дистанційних шлюбів уклали у Києві (435), Дніпропетровській (325), Одеській (244), Львівській (213) та Полтавській (187) областях.

Як одружитися дистанційно?

Для цього треба надати своєму командиру заяву про державну реєстрацію шлюбу, що одночасно вважається згодою. Заява має містити відомості про військового та про людину, з якою він бажає зареєструвати шлюб: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дату народження, громадянство.

У разі обрання прізвища нареченого (нареченої) або приєднання до свого прізвища нареченого (нареченої) – треба про це вказати у заяві.

Також акт може скласти командир (керівник) військового або керівник закладу охорони здоров’я, в якому перебувають або працюють один чи обоє наречених.

Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених, але потрібно використати засоби відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома.

Новини за темою: У "Слузі народу" хочуть скасувати пожиттєві пільги для УБД. Чим замінять?
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого