USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування

Військовим ЗСУ довіряє 61% респондентів
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Ветеранам АТО, які воюють зараз, довіряють 71% опитаних українців, 25% – скоріше довіряють, 2% – обрали варіант відповіді "важко відповісти", і по 1% тих, хто скоріше не довіряє або повністю не довіряє. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" спільно з Українським ветеранським фондом 2–5 березня 2024 року.

Крім того, 61% респондентів також повністю довіряють військовим ЗСУ, 34% – скоріше довіряють, 1% – зовсім не довіряє.

Ветеранам, які повернуться з війни, що відбувається, зараз повністю довіряє 61%, 33% – скоріше довіряють, 4% – обрали варіант "важко відповісти" і по 1% тих, хто повністю не довіряє або скоріше не довіряє ветеранам.

Ветеранам АТО, які воювали на сході України у 2014–2021 роках і зараз не воюють, повністю довіряють 40% опитаних, 44% – скоріше довіряють, 8% – скоріше не довіряють, 2% – повністю не довіряють.

Зазначається, що було опитано 1000 громадян України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Як українці ставляться до війни?

Зимове опитування показало, що 73% українців готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно (плюс 3% готові терпіти ще досить довго – рік).

Більшість українців вважають, що війна з Росією закінчиться протягом найближчих двох років. 26% українців вважають, що війна з Росією може закінчитися менше ніж за рік. А 14% громадян кажуть, що це станеться тільки через три-чотири роки. Однак дехто й зовсім висловив думку, що це не закінчиться ніколи.

Крім того, у всіх регіонах більшість населення вважають, що в майбутньому Україна буде процвітаючою країною в складі ЄС. Відносно найменше таких на сході, де 67% мають оптимістичні погляди (а песимістичні погляди поділяють 25%). В інших регіонах 73–76% оптимістично дивляться на майбутнє країни (песимістично – 16–19%).

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї