USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Коли, на думку українців, закінчиться війна: Дані опитування

Близько 3% громадян вважають, що війна з РФ не закінчиться ніколи
війна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Більшість українців вважають, що війна з Росією закінчиться протягом найближчих двох років. Однак дехто й зовсім висловив думку, що це не закінчиться ніколи. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

У те, що війна закінчиться в найближчі один-два роки, вірять 37% громадян. Серед них 36% віком 18–35 років, 40% – 36–60 років і 36% – 51+ років. Із західних регіонів таку думку мають 38% громадян, центральних – 36%, південь – 39% і схід – 36%.

Тим часом 26% українців вважають, що війна з Росією може закінчитися менше ніж за рік. А 14% громадян кажуть, що це станеться тільки через три-чотири роки.

Новини за темою: Більшість українців вважають, що рівень мобілізації в Україні "недостатній"

Ще 8% вірять у те, що війна триватиме щонайменше п'ять років. І лише 3% людей вважають, що вона не закінчиться ніколи. 11% не відповіли на це запитання.

Опитування група "Рейтинг" проводила від імені центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту на всій території України з 17 по 21 лютого 2024 року. Кількість респондентів -2000 осіб.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg з посиланням на джерела, які близько знайомі з планами Кремля, повідомило, що президент РФ Володимир Путін має намір піти на ескалацію в Україні та планує війну на виснаження. Диктатор сподівається на зменшення підтримки України з боку країн Заходу.

Варто нагадати, що останнім часом все більше західних ЗМІ пишуть стосовно того, що РФ готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може обвалитися. В українській армії описують картину на фронті як "похмуру".

Також The Economist писав, що з початку літа Росія розпочне новий великий наступ, а здатність України стримати його цього разу виглядає "набагато менш впевненою".

Читайте також:
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters