USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Веде інформаційну діяльність на користь Росії: Експрем’єр Азаров отримав нову підозру

Зокрема, Азаров регулярно бере участь в ефірах російських пропагандистських телеканалів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті
Микола Азаров
Микола Азаров
Джерело: відкриті джерела

Колишньому прем’єр-міністру України часів Януковича Миколі Азарову, який з 2014 року переховується на території держави-агресора, повідомили про нову підозру. Цього разу – щодо інформаційної діяльності, яку він веде на користь Росії. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час Азаров здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з Російською Федерацією. Для цього він використовує російські пропагандистські медіа та інтернет.

"Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті. Шляхом просування російських наративів він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави", – поінформували в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що у цих відеозаписах, які були розміщені на YouTube-каналі "Иная правда" та медіапорталах російських ЗМІ, колишній прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, та окупацію частини території України.

Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом.

"Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що "спеціальна операція" Путіна врятувала Донецьк від захоплення, "попередивши цю трагедію", та називає події в Бучі "фейком"", – додають в Офісі генпрокурора.

Факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються окрім іншого висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, уточнюють у відомстві.

Тепер Азарову повідомили про підозру у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Раніше ми писали, що правоохоронці повідомили Миколі Азарову про підозру за створення пропагандистського Telegram-каналу. В його адмініструванні підозрювали двох його поплічниць, одна з яких на той час була посадовицею Київської РДА.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави