USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вбивство поліцейського на Вінниччині: Нападники мали при собі 100 гранат та 25 тисяч набоїв

Зловмисники хотіли перевезти боєприпаси у свій будинок у Вінницькій області
зброя
Джерело: відкриті джерела

Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, везли 100 бойових гранат та 25 тисяч набоїв, аби заховати їх у себе в будинку. Про це в ефірі КИЇВ24 розповів керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк.

"У водоймі, в якій зловмисники залишили боєприпаси, було знайдено на даний час близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них та близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45", – розповів він.

Рихлюк додав, що наразі це попередні дані, оскільки слідчі ще проводять огляд місця подій та описують все інше майно.

За даними прокурора, зловмисники зазначили, що ці боєприпаси вони перевозили у свій будинок у Вінницькій області. Мета наразі невідома – це встановлюється слідством.

Що відомо про стрілянину?

Вранці 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції, а ще один зазнав поранення.

Як встановило слідство, правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник – поранений.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

Згодом Сухопутні війська підтвердили, що на відео, яке, ймовірно, зняте на боді-камери поліцейського після розстрілу у ніч на 20 квітня у Вінницькій області та яке поширюють у мережі, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Вже надвечір того ж дня в прокуратурі області заявили, що на Вінниччині знайшли авто нападників і на тому місці – боєприпаси, які належать до військового майна.

Підозрювані двоє військових – батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області. Вони переховувалися на території Одеської області.

Новини за темою: Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві

Як ми повідомляли напередодні, 22 квітня, одному з підозрюваних у вбивстві та замаху на життя поліцейських Валерію Василаке обрали безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою. Другого підозрюваного теж взяли під варту без права внесення застави.

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян
Вбивство поліцейського на Вінниччині: Двох підозрюваних взяли під варту. Оновлено Вбивство поліцейського на Вінниччині: Двох підозрюваних взяли під варту. Оновлено
Нападників на вінницьких поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув'язнення, – Вигівський Нападників на вінницьких поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув'язнення, – Вигівський