USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Вандали втретє за кілька тижнів пошкодили італійський Колізей

Хлопець залишив на Колізеї напис "Іван + Гейлі 23"
пошкоджений Колізей
Джерело: відкриті джерела

Італійська поліція спіймала 17-річного німецького учня, який щось вирізав у стіні на першому поверсі Колізею. Про це повідомляє ANSA.

Так, школяра, якого супроводжував вчитель, спіймали на гарячому. Це вже третій подібний випадок лише за кілька тижнів.

"Раніше 17-річну швейцарську дівчину спіймали після того, як її зняли на камеру, коли вона гравірувала свої ініціали на камені стародавньої арени. Італійські чиновники застерігають, що туристам загрожує штраф у розмірі 15 тис. євро та ув'язнення на строк до п'яти років за вандалізм історичних пам’яток", – пише видання.

Що передувало?

Нещодавно в соціальних мережах з'явилося відео, на якому молодик ключем вишкрябує своє ім'я та ім'я своєї дівчини на внутрішній стіні давньоримського амфітеатру.

Хлопець залишив на Колізеї напис "Іван + Гейлі 23".

Що відомо про Колізей?

Колізей – амфітеатр, пам'ятка давньоримської архітектури, одна з найграндіозніших та найвідоміших споруд античного світу. Діяв з 80-го по 404 рік переважно як місце гладіаторських боїв, видовищних битв із тваринами та публічних страт.

Іншу свою назву – Колізей – амфітеатр отримав через розташування поруч з ним величезної статуї Колоса Нерона, яка зображувала колишнього римського імператора Нерона. Пізніше образ Нерона був замінений на образ бога сонця Геліоса (лат. Colossus soli). Невдовзі статуя була чи то зруйнована внаслідок землетрусу, чи то демонтована під час вестготської навали на Рим у 410 році.

Остаточно амфітеатр став йменуватися Колізеєм близько 1000 року н. е.

Джерело: відкриті джерела

У 2000 році Колізей став місцем акцій протесту проти смертної кари. У 2010 для відвідувачів відкрили підземні тунелі, якими раніше переміщувалися гладіатори та звірі. На території амфітеатру періодично проводять католицькі дійства.

У 2012 році Колізей оснастили золотистою підсвіткою з нагоди 10-го Всесвітнього дня міст проти смертної кари, спонсором якого є "Спільнота Сант-Еджідіо", релігійна організація, що зосереджується на вирішенні конфліктів та міжконфесійному діалозі.

За минулі віки Колізей потемнішав, тож у 2013 році почалося перше в історії повне очищення амфітеатру, призначене повернути його первісний колір. За 2013–2016 роки відновили північний та південний фасади, а у 2017 для екскурсій відкрили два верхніх яруси.

Читайте також:
Друг Берлусконі розповів про моторошне полювання з Путіним, коли той вирізав серце оленю Друг Берлусконі розповів про моторошне полювання з Путіним, коли той вирізав серце оленю
МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston "Газпрому"
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Росія веде гібридну війну проти Італії, – розвідка Росія веде гібридну війну проти Італії, – розвідка