USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ВАКС відправив під варту суддю з Броварів, якого спіймали на хабарництві

Суд визначив для Сердинського розмір застави в 1,5 млн гривень
СБУ та НАБУ викрили на хабарі суддю із Київщини
СБУ та НАБУ викрили на хабарі суддю із Київщини
Джерело: СБУ

Вищий антикорупційний суд відправив під варту суддю Броварського міського районного суду Київської області Володимира Сердинського на 60 днів. Про це стало відомо з засідання ВАКС, яке транслювали на YouTube.

"Суд визначив для Сердинського розмір застави в 1,5 млн гривень", – вказано у відео.

Раніше 5 жовтня Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Броварського міського районного суду Київської області Володимира Сердинського.

У чому винний суддя?

27 вересня правоохоронці викрили на корупції суддю Броварського міського районного суду Київської області.

Сердинський вимагав 4 тис. доларів за "правильне вирішення питання" під час судового засідання. Гроші ділок мав отримати двома частинами. Про це повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, суддя одержав хабаря від представника однієї зі сторін у цивільній справі. За це обіцяв ухвалити рішення на користь цієї сторони, розповіли у відомстві. Його викрили на гарячому при отриманні другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. доларів.

Частину грошей – одну тисячу доларів – він отримав раніше за ухвалення рішення про вимагання доказів у справі. Друга частина хабаря мала бути за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача.

Наразі досудове розслідування триває. За вказаною статтею судді загрожує від 5 до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в низці областей України податківці та митники попались на хабарях.

В Одеській області чиновниця Державної податкової служби вимагала 5 тис. доларів у місцевого підприємця, її викрили. Також на корупційних схемах погоріли одеські, львівські та житомирські митники, які брали гроші з імпортерів та підприємців. 

Читайте також:
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці