USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Умані запрацював особливий режим: Прибувають ізраїльські паломники

Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі
хасиди
Паломники
Джерело: відкриті джерела

В Умані Черкаської області з 11 вересня запрацював особливий режим в’їзду, виїзду та пересування містом у зв’язку зі святкуванням Рош га-Шана. Про це повідомив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

"Відсьогодні запрацював особливий режим в’їзду/виїзду, а також пересування містом. Зокрема, функціонують дев’ять пропускних пунктів. Процедури контролю, як і торік. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі, задіяні піші патрулі", – сказав голова області.

Попри застереження як на рівні дипломатичних служб, так і ОВА, наразі відомо вже понад три тисячі паломників.

"Черкащина – гостинна область, однак у нашій країні триває війна. Увесь комплекс заходів, що ми впроваджуємо, задля безпеки місцевих жителів і приїжджих. Прошу до цього ставитися з розумінням", – додав Табурець.

І зауважив, що в мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Комендантська година триває з 00:00 до 4:00.

Що таке Рош га-Шана та коли його святкують?

Рош га-Шана – єврейський Новий рік, який святкують два дні поспіль на молодик осіннього місяця тишрей за єврейським календарем. З цього дня починається відлік днів нового єврейського року.

Цього року Рош га-Шана відзначатимуть з 15-го по 17 вересня.

Новини за темою: Святкування Рош га-Шана: До Умані хочуть приїхати 30 тисяч хасидів, укриттями всіх забезпечити не зможуть

В Україні свято відоме завдяки паломництву до могили цадика Нахмана. В останній рік свого життя засновник течії брацлавського хасидизму закликав усіх послідовників провести свято разом з ним. Його учні на чолі з Натаном витлумачили це як заклик до відвідин могили вчителя.

До речі, торік на святкуванні Рош га-Шана було 23 тисячі паломників.

Напередодні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попросив хасидів утриматися від традиційного паломництва в Умань під час свята Рош га-Шана. Про це очільник уряду сказав на засіданні, пише The Times of Israel.

За словами Нетаньягу, такі поїздки зараз небезпечні і люди повинні розуміти, який ризик себе наражають.

"Коли вже летять ракети, сховатися в Умані буде ніде", – вважає чиновник.

Читайте також:
Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела
Росіяни вбили в Україні 562 дитини Росіяни вбили в Україні 562 дитини