USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україну таємно приїздив директор ЦРУ, - The Washington Post

Київ поділився з Бернсом планами щодо деокупації територій
Бернс
Джерело: відкриті джерела

До України минулого тижня приїжджав директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Сполучених Штатів Америки. Очільник управління Вільям Бернс зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським та вищим військовим керівництвом, повідомляє The Washington Post із посиланням на українських та американських чиновників, знайомих із перебігом візиту.

За даними газети, Бернс прибув до Києва ще до заколоту в Росії. Мета візиту полягала в тому, "щоб підтвердити відданість адміністрації Байдена обміну розвідувальними даними".

"Військове керівництво України передало Бернсу оптимістичну впевненість у своїй меті повернути собі значну територію до осені, перемістити артилерійські та ракетні комплекси до кордону із Кримом і просуватися далі на сході — а потім переговори з Москвою", - пише ЗМІ з посиланням на трьох людей, знайомих із планом.

В ідеальному сценарії, який схвалила Україна, Сили оборони отримають важелі впливу на РФ, відправивши війська та потужне озброєння до краю кордону України з Кримом. При цьому треба взяти "в заручники" півострів, на якому базується російський Чорноморський флот.

Новини за темою: Україна не ділилася з США планами щодо контрнаступу через невпевненість у можливості Вашингтона зберігати таємниці, – AP

За словами українських офіційних осіб, погоджуючись не захоплювати Крим силою, Київ потім вимагатиме, аби Росія прийняла будь-які гарантії безпеки, які Україна може отримати від Заходу.

Водночас США згодні з тим, що Україна має почати переговори з сильної позиції. А США задоволені тим, що "українське командування не робить дурниць, тримає солдатів та техніку".

Відзначимо, претензії України та Росії на Крим унеможливлюють дипломатичне врегулювання конфлікту, й тому війна за півострів може розтягнутись на десятиліття, зазначали раніше журналісти The Washington Post.

Видання порівняло цей конфлікт з воєнними діями на кшталт Карабаху чи сектору Гази.

"Непохитні претензії на Крим ілюструють нерозв’язність конфлікту і важко уявити, що боротьба за півострів буде вирішена без подальшого кровопролиття", – йдеться у статті.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні