USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

В Україні зміниться процедура складання іспиту на посвідчення водія

Зміни щодо процедури складання іспитів мають відбутись до кінця 2023 року
МВС
Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик
Джерело: МВС

В Україні до кінця року зміниться процедура складання іспитів на отримання посвідчення водія. Зміни презентував начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик під час конференції у Кривому Розі, пише пресслужба міністерства.

"Цього року перед нами стоїть завдання змінити процедуру складання іспитів у сервісних центрах МВС. На меті – виключення фактору впливу екзаменаторів чи сторонніх осіб на результати іспитів, а також розширення інструментів для оскарження результатів",  – розповів Рудик. 

Які зміни вводять:

  • запис на практичний іспит онлайн – кількість візитів може скоротитись до одного, адже талон попереднього запису можна буде отримати через сайт ГСЦ МВС, а не тільки в терміналі в приміщенні, як це є зараз;
  • оскарження результатів іспитів можна буде здійснити впродовж тривалішого періоду – він становитиме 30 днів, а не три;
  • у класах для теорії буде по чотири камери спостереження, які забезпечать перехресне знімання та додатково фіксуватимуть звук у приміщенні. В автівках категорії В для практичних іспитів буде по два реєстратори, камера з кутом огляду салону на 360°.

Також у МВС розповіли, що стосовно порядку самих іспитів змін не буде. На теорії як було 20 питань та 20 хвилин – так і залишається. На практиці також залишається виконання руху за маршрутом. Вправи на майданчику біля сервісного центру МВС на час дії воєнного стану поки спрощені – є тільки рух за маршрутом. Усі маршрути затверджені і опубліковані на сайті, пояснив Рудик.

Проєкт "Оптимізація сервісних центрів МВС"

На початку місяця в Міністерстві внутрішніх справ повідомляли про посилення контролю за складанням іспитів на посвідчення водія.

Планується, що екзаменаційні класи для теоретичних іспитів матимуть системи перехресної відеофіксації із записом звуку (чотири камери в різних кутах і без сліпих зон) та функцію FACE-ID.

Автомобілі сервісних центрів МВС для складання практичного іспиту будуть оснащені відеофіксацією зі звуком, камерою спостереження, трекером авто та відеореєстратором попереду і позаду автомобіля.

Читайте також:
Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова
Після удару по Одесі голова МВС доручив переглянути алгоритм роботи екстрених служб Після удару по Одесі голова МВС доручив переглянути алгоритм роботи екстрених служб
В Україні з'являться нові автономери, які виготовлятимуть приватні компанії, – МВС В Україні з'являться нові автономери, які виготовлятимуть приватні компанії, – МВС
Без черг та сервісних центрів: Як замовити посвідчення водія онлайн? Без черг та сервісних центрів: Як замовити посвідчення водія онлайн?