USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

В Україні запустили розвідувальну свердловину на перспективному родовищі

Свердловина має проєктну глибину – 3 тис. 950
Нафтогаз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У перші дні нового року "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію розвідувальну свердловину на перспективному родовищі. Ця свердловина є вже десятою на цьому родовищі і також показує високий результат, повідомили в пресслужбі "Нафтогазу".

"За цим родовищем маємо хороші дані 3D-сейсмічних досліджень, які дають змогу визначати оптимальні точки для буріння нових свердловин. 10 розвідувальних свердловин доповнили картину геологічної інформації родовища і вже цьогоріч плануємо розпочати експлуатаційне буріння на родовищі", – прокоментував т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олег Толмачев.

У компанії додали, що місце для закладання нової свердловини визначили на основі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень. Свердловина має проєктну глибину – 3 тис. 950.

"Укргазвидобування" продовжує працювати над розвідкою та розробкою нових родовищ. Так, у 2023 році завдяки масштабній 3D-сейсміці на заході України, яка охоплює площу 1 тис. 500 кв. км, вдалося зробити велике відкриття нового покладу", – зазначили в компанії.

Раніше

За підсумками минулорічного листопаду в Україні запустили в роботу три свердловини, які разом дають більш як 400 тис. кубів газу на добу.

В "Укргазвидобування" зазначали що дві з введених в експлуатацію – нові свердловини, третя – відновлена з ліквідаційного фонду.

"Для підтримання та збільшення видобутку застосовуємо різноманітні методи, завдяки яким отримуємо результат у кубометрах газу, що зараз є вкрай необхідним нашій країні. Розвідувальне й експлуатаційне буріння, переінтерпретація даних, перегляд діючого і ліквідованого фонду – це частина роботи заради досягнення спільної мети", – пояснював Толмачев.

Новини за темою: "Нафтогаз" повністю завершив інтеграцію облгазів

Запаси газу

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов зазначав, що торік "Нафтогазу" вдалося наростити видобуток газу на 7%. Завдяки цьому прийдешній опалювальний період Україна проходить на видобутому на нашій території ресурсі.

До цього повідомлялося, що загальний обсяг природного газу в підземних сховищах сягнув 14,7 млрд кубометрів. Зважаючи на ці цифри, можна говорити про те, що країна має достатньо газу для проходження опалювального сезону.

Читайте також:
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Не тільки без світла по 12 годин взимку, а й, можливо, без газу, – прогноз експерта на зиму-2024/2025 Не тільки без світла по 12 годин взимку, а й, можливо, без газу, – прогноз експерта на зиму-2024/2025
Відень з 2025 року повністю відмовляється від російського газу, – Міненерго Відень з 2025 року повністю відмовляється від російського газу, – Міненерго
ЄС вперше за два роки імпортує більше газу з Росії, ніж зі США ЄС вперше за два роки імпортує більше газу з Росії, ніж зі США