USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

В Україні запустять програму E-Export Intensive для підтримки переселенців, ветеранів та підприємців

В планах – залучити до теми експорту протягом двох місяців близько 1000 нових потенційних експортерів
бізнес
Джерело: відкриті джерела

В Україні 18 травня запустять програму E-Export Intensive для підтримки переселенців, ветеранів та підприємців, що постраждали через війну, повідомила пресслужба Мінекономіки

Мета програми – залучити до теми експорту через торгові інтернет-платформи протягом двох місяців близько 1000 нових потенційних експортерів. 

Програма розрахована як на підприємців, які через війну вимушені перезапускати свій бізнес, так і на переселенців та ветеранів, які раніше не вели бізнес, але хотіли б розпочати власну справу. А також в найкоротші строки відкрити магазин, здійснити перші продажі на таких платформах, як eBay, Etsy, Amazon, Shopify.

Новини за темою: В Україні набули чинності нові правила держреєстрації бізнесу

Під час відкриття E-Export Intensive презентують грантові можливості для підприємців:

  • Міністерство економіки України представить гранти для ветеранів та другого з подружжя на розвиток або створення власного бізнесу. У межах ініціативи планується надання грантів від 250 тис. гривень до 1 млн гривень.
  • Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" презентує грантові можливості для малих та середніх підприємств, зокрема, гранти для підтримки відновлення та безперервності бізнесу, гранти для жіночих та сімейних підприємств. 

Нова програма створена на базі проєкту "Укрпошти" Export school та буде працювати за підтримки Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації, Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", проєкту "Дія. Бізнес", Офісу з розвитку підприємництва та експорту, компаній Рayoneer  та Disqover Agency.

Новий бізнес в Україні 

Протягом року з початку повномасштабної війни українці зареєстрували понад 202 тисячі нових ФОПів

Після початку повномасштабної війни деякий час реєстри не працювали і відкрити ФОП було неможливо. Однак щойно функція відновилася, через застосунок "Дія" за першу добу було зареєстровано понад тисячу нових бізнесів.

У квітні 2022 року їхня кількість значно зросла до 12,6 тисячі. Відтоді кількість нових ФОПів збільшувалася, досягнувши піку у вересні – 20,1 тисячі.

Читайте також:
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітніх. В Українському ветеранському фонді пояснили причини В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітніх. В Українському ветеранському фонді пояснили причини
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про "клуб білого бізнесу": Кому більше не загрожуватимуть податкові перевірки