USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

В Україні хочуть законодавчо розділити пільги для ветеранів радянського періоду та сучасності

Також у Мінветеранів обговорили бачення того, хто такий сучасний український ветеран, хто буде учасником переходу від військової служби до цивільного життя
ЗСУ ветеран
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство ветеранів провело зустріч щодо обговорення деяких положень проєкту Закону України "Про основні засади ветеранської політики в Україні". Зокрема, уточнювали розподіл пільг та соціальних гарантій між ветеранами радянського періоду та сучасності, поінформували в пресслужбі відомства.

Мінветеранів представило бачення ключових засад нового закону "Про основні засади ветеранської політики в Україні", який напрацьовують зараз.

"Говорили про необхідність розділити законодавче регулювання системи наявних пільг і гарантій соціального захисту для ветеранів радянського періоду та створити систему доступних послуг й переваг для сучасних ветеранів та тих, хто і надалі боронитиме незалежність та територіальну цілісність нашої країни", – йдеться у повідомленні.

Разом із ветеранами посадовці обговорили бачення того, хто такий сучасний український ветеран, хто буде учасником переходу від військової служби до цивільного життя. Адже це основа, на якій базуватиметься нова ветеранська політика.

"Для нас важливо почути всі думки, щоб напрацювати визначення, які будуть охоплювати всі необхідні аспекти", – сказала заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак.

Новини за темою: В Україні запровадили Інститут помічника ветеранів. Розповідаємо, для чого він і як функціонуватиме

Раніше

Також ГО "Простір можливостей" спільно із Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" запускає Всеукраїнський проєкт із підготовки громад до повернення ветеранів та ветеранок у цивільне життя. 

За словами директорки проєктів ГО "Простір можливостей" Оксани Коляди, мають провести для десятьох відібраних громад з різних куточків країни стратегічні сесії, за результатами яких сформують план імплементації ветеранської політики. Він буде інтегрований у розвиток стійкості громади, посилення місцевої безпеки, місцевого соціального і економічному розвитку.

Хочуть також залучити в роботу ветеранські простори в громадах.

"Ветерани повертаються до родин, в громади, трудові колективи. Громада – це те перше місце, куди після демобілізації упродовж якогось часу повернуться тисячі людей. Цей проєкт присвячений тому, аби уже готувати громади до вороття ветеранів, ветеранок і підтримку їхніх родин уже зараз", – пояснила директорка проєктів.

До того ж прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що, не чекаючи закінчення війни, держава вже формує нову ветеранську політику, у межах якої створять гідні умови для адаптації, реабілітації та самореалізації захисників і захисниць. 

Читайте також:
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном