USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху: На що варто звернути увагу?

Зміни були внесені з метою наближення законодавства України до законодавства ЄС
Машини на дорозі
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України вніс зміни до Правил дорожнього руху. Це було зроблено з метою наближення законодавства України до законодавства ЄС. Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Що саме змінилося?

  • Тепер водії мають вмикати під час руху поза населеним пунктом денні ходові вогні цілий рік. В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. (Раніше це потрібно було робити із 1 жовтня по 1 травня і це правило діяло цілодобово).
  • Також заборонено перевозити дітей зростом менше 150 сантиметрів у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки. (Раніше автокрісло було обов'язковим для дітей, чий зріст нижче 145 см).
  • Заборонено перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків. (Раніше діти старше 12 років або зростом понад 145 см могли так їздити).
  • Також уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.
Новини за темою: Раді пропонують посилити відповідальність за порушення ПДР з дітьми

Наприкінці березня в Україні електросамокати і моноколеса прирівняли до транспортних засобів. Відповідний законопроєкт підписав президент Володимир Зеленський.

Загодом же з’явилися і перші справи проти самокатників. Серед них є зокрема, і кримінальні.

Найчастіше ж горе-"самокатники" отримували обвинувальні вироки за травмування пішоходів.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили