USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні відремонтовано майже 80% теплоелектроцентралей, – Шмигаль

Через місяць підготовка до осінньо-зимового періоду буде завершена на 100%, переконаний прем'єр
Шмигаль Світовий банк_7
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Підготовка енергосистеми України до осінньо-зимового періоду входить у фінальну стадію. Про це під час засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, на сьогодні вже відремонтовано сім атомних енергоблоків, ще два стануть у стрій до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт.

"Робимо важливий крок до енергонезалежності – на Рівненській АЕС почали завантажувати нове ядерне паливо компанії Westinghouse замість російської монополії на подібні види палива. Європа разом з Україною повинні усунути РФ з цього ринку, щоб позбутися енергетичної загрози", – додав Шмигаль.

Він нагадав, що Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків теплових електростанцій, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.

"Відремонтовано майже 80% обладнання теплоелектроцентралей. Тривають інтенсивні ремонти, які завершаться вчасно. Крім того, відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів ГЕС потужністю майже 2,3 ГВт. За даними Міненерго, загалом у систему вже додано 804 МВт із запланованих додаткових 1,7 ГВт потужностей", – зауважив глава уряду.

За словами прем’єр-міністра, також до зими готові 15,2 тис. котелень, близько 84% тепломереж, 78% центральних теплопунктів, понад 80% житлових будинків, 86% шкіл, дитсадків та лікарень. За місяць має бути 100%.

Шмигаль наголосив, що в місцевих бюджетах достатньо коштів для завершення усіх підготовчих робіт до настання холодів: "Там, де це потрібно, слід прискоритися, щоб встигнути вчасно увімкнути людям тепло".

Нагадаємо, ми писали, що Міненерго не планує відключати побутових споживачів від електроенергії під час усього осінньо-зимового періоду

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла