USD
НБУ
40.54
Готівка
40.99
EUR
НБУ
43.86
Готівка
44.45
Втрати орків: 5 5 2 1 9 0 (+1200)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.99
EUR
НБУ
43.86
Готівка
44.45

Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити?

Подібні заміри, які анонсувало "Укренерго" на 9–24 липня, – звичайна практика, адже енергетики повинні розуміти періоди пікових навантажень на систему, як і де вони змінюються
Корольчук
Юрій Корольчук
Джерело: Громадське

Протягом двох тижнів, поки енергетики будуть проводити заміри споживання електроенергії і скасовувати графіки в певних областях, компенсувати її нестачу будуть довшими відключеннями в інших. Таку думку в коментарі UWN висловив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук. 

Він пояснив, що подібні заміри, які анонсувало "Укренерго" на 9–24 липня, – звичайна практика, адже енергетики повинні розуміти періоди пікових навантажень на систему, як і де вони змінюються. Подібні заміри проводили в минулому і позаминулому роках, а зараз, за словами Корольчука, споживання могло змінитися "наприклад, багато людей взяли і виїхали кудись. Тобто активних людей такого певного віку нема. Залишилися ті, хто активно користується електроенергією ні з 6 до 7 вечора, а, наприклад, з 8 до 9". 

Довгострокові висновки з такого тестування зробити неможливо, але актуальний рівень споживання зуміти можна. 

"Зараз їм це потрібно зробити, в тому числі для того, щоб розуміти, як населення реагує на певний період відключень, як воно пристосувалося. Але зробити довгострокові висновки з одного дня неможливо. Тому що хтось кудись поїде, когось не буде вдома, повної картини не буде. Вони це роблять, щоб оцінити рівень споживання зараз, чи скоротили споживання", – пояснює експерт. 

Втім, подібні тести нині важко проводити, не завдаючи дискомфорту споживачам. За умов дефіциту електроенергії не вимикати одну область, за словами Корольчука, можливо, якщо підкрутити гайки іншій. 

"Як це можливо за умов нашої генерації? По суті, просто в інших областях будуть більш тривалі відключення,  але з попереднього досвіду, я думаю, що там не буде так все гладко. Такі відключення будуть все одно", – говорить експерт. 

Раніше сьогодні "Укренерго" повідомило, що протягом 9–24 липня в Україні по черзі будуть скасовувати обмеження електропостачання. Це робитимуть, аби побачити поведінку споживачів при наявності електроенергії. Аналіз отриманих даних нібито дозволить забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл електроенергії. Також очікують отримати дані про те, де передусім потрібно реалізувати проєкти з децентралізованої генерації, підвищуючи стійкість енергосистеми до російських атак.

Відтак протягом двох тижнів для областей по черзі зніматимуть обмеження споживання. У тих областях, де виміри не проводитимуть, обмеження можуть бути змінені.

Графік проведення випробувань "Укренерго" щодо реального споживання електроенергії при її наявності.
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

 

Читайте також:
Перехоплення ракет і створення Перехоплення ракет і створення "Українського легіону": Україна і Польща підписали безпекову угоду
Київ та інші міста України зазнали масштабного ракетного удару: Багато загиблих та поранених. Оновлено Київ та інші міста України зазнали масштабного ракетного удару: Багато загиблих та поранених. Оновлено
ЗСУ за допомогою дешевих дронів навчилися перехоплювати розвідувальні БпЛА росіян, – ISW ЗСУ за допомогою дешевих дронів навчилися перехоплювати розвідувальні БпЛА росіян, – ISW
На Харківщині вирішили посилити заходи з протидії ДРГ, – МВС На Харківщині вирішили посилити заходи з протидії ДРГ, – МВС